Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO CUGIR/ Conferința cu tema ,,Tratamentul avansat al plăgilor, o singură terapie, multiple aplicații”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La sala ,,Retro” din Cugir a avut loc marți, Conferința medicală cu tema: ,,Tratamentul avansat al plăgilor, o singură terapie, multiple aplicații„.

conferinta-medicala-cugir007Evenimentul, organizat de directorul medical al Spitalulului Orasenesc Cugir, dr. chirurg Terezia Boruah a mobilizat medici de familie de pe raza Cugirului, precum si medici specialisti din cadrul institutiei locale de sanatate. A fost de asemenea prezent, seful Centrului Social pentru Persoane cu Dizabilitati, Cugir – Vinerea, ec. Silviu Samoilescu.

Prima parte a conferintei a fost moderata de Kinga Bakos – specialist medical, director la firma ,,Paul Hartmann‘‘ din Tg. Mures. Invitata a facut o ampla prezentare legata de tipologia plagilor, protocolul de tratament si ingrijire pentru plagi cornice, cazuri medicale(ulcer diabetic cronic infectat, evitarea amputarii piciorului diabetic, ulcere venoase infectate cu stafilococ auriu si Pseudomonasae ruginosa), index de produse folosite in tratamentele prezentate.

Ultima parte a prezentarii a revenit gazdei manifestarii, dr. chirurg Terezia Boruah, care le-a vorbit participantilor despre tratamentul plagilor cu ajutorul presiunii negative, un tratament cu multe posibilitati, foarte eficient in cadrul plagilor traumatice si cronice. Specialist in domeniul chirurgiei, dr. Terezia Boruah foloseste in cadrul sectiei pe care o conduce si aparatul cu presiune negativa.   Un aparat cu doua posibilitati de utilizare(fix si mobil), a le carui rezultate se dovedesc extreme de eficiente , pacientii putandu-se deplasa confortabil fara a le fi limitata libertatea de miscare.   Aparatul prezinta confort in operarea prin ecranul tactil, masoara exact presiunea la nivelul plagii si prezinta o adaptare progrsiva a intensitatii de aspiratie.

Terzia Boruah le-a mai vorbit celor prezenti despre scopul tratamentului, indicatii in unele afectiuni follosit cu eficienta, in vindecarea cazul plagilor cronice, subacute si acute, prin utilizarea presiunii negative, drenarea exudatului din plaga, precum si despre seturile de pansamente VivanoMed. La final, Terzia Boruah n-a uitat sa le multumeasca celolr care au dat curs invitatiei si s-au implicat prin pozitiile luate in dezbaterile supuse conferintei: Medicii de familie: Nicusor Moraru, Julieta Isarie, Cristian Dima, Gabriela Cocean, Delia Zaharie, Ivone Pop, Vasile Baciu, precum si medicilor Spitalului Orasenesc Cugir: Ioan Oprean, Roxana Patachi, Mariana Mos, Liliana Voinea, Karlheinz Ludwig și Zorița Ciulea Prepeliță. (C.P.)

[nggallery id=2991]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Indiferență crudă față de durerea animalelor: Două pisici au fost otrăvite, în cartierul albaiulian „Tolstoi”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Indiferență crudă față de durerea animalelor: Două pisici au fost otrăvite, în cartierul albaiulian „Tolstoi” Într-un colț liniștit al cartierului Tolstoi, pe strada Septimius Severus, au avut loc în ultimele zile două evenimente, care au scos incă o dată la lumină latura întunecată a naturii umane. În decursul a opt zile, două pisici inocente au […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea