Rămâi conectat

Sport

FOTO: Cu motoarele turate! Radu Ortelecan, Eduard Tontsch şi Elisei Groza, trei piloţi din Alba Iulia, la startul competiţiilor automobilistice naţionale

Dan HENEGAR

Publicat

în

Automobilismul, sportul „cailor putere”, are destui adepţi şi în judeţul Alba, în zilele ce urmează trei piloţi din Cetatea Marii Uniri fiind în pragul debutului la competiţiile naţionale din acest an.

Astfel, la Râşnov, în perioada 29-30 aprilie, amânat cu o săptămână, din pricina vremii nefavorabile, se va desfăşura „Trofeul Serus”, prima etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă, organizat de FRAS. La start cursei ce va deschide sezonul vor fi albaiulienii Radu Ortelecan (52 de ani), care va participa la grupa A4, pe un Mitsubishi Lancer Evo 6, respectiv Eduard Tontsch (57 de ani), care va conduce un BMW Seria 1, în cadrul grupei H3.

Nu mai puţin de 92 de piloţi vor concura la finalul săptămânii (29-30 aprilie) pe traseul găzduit de drumul dintre Râşnov şi Poiana Braşov. Dintre aceştia, 15 sunt înscrişi în noul Campionat de Viteză în Coastă Dunlop 2 iar 4 în noul campionat destinat autovehiculelor istorice. Traseul Trofeului Serus are o lungime de 4 km, diferenţa de altitudine dintre start şi sosire fiind de 239 de metri. Sâmbătă, 29 aprilie, sunt programate 3 runde de recunoaşteri şi trei manşe de antrenamente cronometrate, în urma cărora se va stabili ordinea de start în concursul de a doua zi.

Peste o săptămână, mai precis în 5-6 mai, la Cluj-Napoca, se va desfăşura “Transilvania Rally”, din cadrul Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop. La această competiţie automobilistică se va regăsi un alt echipaj albaiulian. Astfel, la raliul de la Cluj revinte în circuit Elisei Groza, pe un Mitsubishi Evo 9, avându-l copilot pe Adrian Morariu. Dincolo de rezultatele pe care le aşteptăm cu interes, rămâne pasiunea acestora pentru “caii putere”, cursele de raliuri fiind un adevărat mod de viaţă.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

LPS Sebeș U17, eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită pentru LPS Sebeș U17 LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș U17, echipă pregătită de Doru Oancea, a părăsit cu capul sus Cupa României la fotbal.  În meciul eliminatoriu din sferturile de finală ale competiției, găzduit de Baza Sportivă „Pielarul”, LPS Sebeș U17 a fost învinsă la limită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea