Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: CSU LPS Alba Iulia – Rapid Bucureşti 66-81, în derby-ul eşalonului secund la baschet feminin | A doilea eșec la rând pentru formația lui Nicușor Marcu

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În derby-ul etapei a 20-a a Ligii 1 la baschet feminin, CSU LPS Alba Iulia a fost învinsă de Rapid Bucureşti, în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918”, scor 66-81 (15-24, 17-20, 18-23, 16-14).

Este al doilea eșec la rând pentru tânăra formație din Cetatea Marii Uniri, după cel cu Agronomia București, un semnal de alarmă în privința obiectivului de promovare în elita baschetului feminin autohton, în turneul final urmând ca printre adversare să se numere Agronomia și Rapid, ce au un ascendent moral după aceste succese.

Fără istoric s-a dovedit presupusul derby între pretendentele la promovare, vizitatoarele etalând o formulă cu jucătoare experimentate precum Burlacova, Bejan, Lovasz și Florina Stanici (fostă Diaconu), care au dictat tonul ostilităților.

CSU LPS Alba Iulia nu a rezistat prea mult în fața contracadidatei la promovare, care a impus ritmul. În primul sfert, elevele lui Nicușor Marcu s-au întrecut în greșele, erorile gazdelor fiind speculate la maximum de oponente. După primele 10 minute, Rapid avea un avantaj liniștitor, de 9 puncte, la finele sfertului inaugural scorul fiind 24-15 în favoarea grupării din capitală.

Mai bine a început CSU Alba Iulia sfertul secund, perioada în care gazdele s-au apropiat amenințător, reducând ecartul, 29-33 la un moment dat. Totuși, Rapidul s-a păstrat la timonă, iar diferența de pe tabelă a crescut încet dar sigur, la pauza mare avantajul fiind de 12 puncte (44-32). Partida a avut și momente tensionate, deciziile de arbitraj provocând proteste din partea lui Nicușor Marcu, ce s-a agitat teribil pe margine.

CSU Alba Iulia a încercat să remonteze diferența, însă a alternat momentele bune, cu cele în care nu s-a descurcat deloc sub panoul advers, la finele celui de-al treilea parțial diferența fiind substanțială în dreptul Rapidului, care conducea cu 67-50. Ultimul sfert a fost adjudecat de gazde, care însă nu au putul evita  o înfrângere previzibilă după startul meciului.

Următorul meci al CSU LPS Alba Iulia va fi în 23 aprilie, peste trei săptămâni, cu KSE Tg. Secuiesc.

 

Marcatoare CSU LPS: Kelly Walter – 28 de puncte, Mădălina Geleriu – 15 puncte, Adina Ivașcu – 10 puncte, Georgiana Plăviţu – 8 puncte, Alexandra Bobar – 3 puncte, Andreea Fleşer – două puncte; a mai jucat Iuliana Petrifălean, din lot au mai făcut parte Florina Rusu, Alexandra Boţan, Andra Geleriu, Ionela Țetcu şi Teodora Petrescu.

[nggallery id=3707]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea