Rămâi conectat

Sport

FOTO: CSU Alba Iulia şi-a prezentat lotul | Elena Dincă, ultimul transfer sub comanda lui Miroslav Popov

Dan HENEGAR

Publicat

în

Echipa de baschet feminin CSU Alba Iulia şi-a prezentat astăzi lotul de jucătoare cu care anCSU Alba Iulia 75trenorul Miroslav Popov va aborda stagiunea viitoare, cu 8 achiziţii (6 straniere) în care obiectivele formaţiei albaiuliene sunt îndrăzneţe. Ultimul transfer este cel al Elenei Dincă (CSM Târgovişte, ce a mai evoluat la formaţia universitară).

Cu un buget sensibil diminuat, comparativ cu stagiunile anterioare, CSU Alba Iulia se va baza pe aproximativ un milion de lei în următorul campionat. „Ne dorim un sezon liniştit şi fructuos, în care să realizăm performanţe mai bune decât anul trecut. Dispunem de un buget pentru stabilitate, asigurat de Minister, Consiliul Judeţean Alba şi Consiliul local Alba Iulia. De asemenea suntem în discuţie cu mai mulţi sponsori, parteneri privaţi„, a precizat rectorul Daniel Breaz. În stagiunea anterioară, CSU Alba Iulia a terminat pe poziţia a 4-a şi a disputat două finale, în Cupa României şi Liga Europei Centrale. Conducerea clubului este pe cale să renunţe la ideea biletelor şi abonamentelor la meciurile de pe teren propriu.

*Preşedintele s-a căsătorit

Ziua de 1 septembrie a fost una specială pentru preşedintele Bogdan Duma, ce şi-au unit destinele cu aleasa inimii sale, Ana Mărginean, fiica fostului preşedinte unirist Ioan Mărginean „Limoniu”. „Casă de piatră” şi multă fericire şi din partea noastră tinerilor căsătoriţi.

Şi în aceste condiţii, oficialii grupării albaiuliene îşi propun să atace performanţa pe toate cele trei fronturi posibile: campionat, Cupa României şi Liga Europei Centrale (unde se va bifa a treia prezenţă consecutivă). Reunirea lotului a fost la începutul săptămânii, pentru că la finele lunii  sunt prevăzute primele partide oficiale, antrenorul Miroslav Popov, ajutat de George Lăncrănjan urmând să dispună de un efectiv compus din 12CSU Alba Iulia 42 jucătoare, între care două internaţionale „tricolore”, Sonia Ursu şi Alexandra Uiuiu.

*Douăsprezece jucătoare

Din lotul care a terminat campionatul pe locul al 4-lea în sezonul precedent, au mai rămas Alexandra Uiuiu, Marta Fodor, Andreea Beldian și Mihaela Gherman. Pe lângă cele 4 românce, oficialii echipei CSU Alba Iulia au perfectat 8 transferuri, 5 americance, o bulgăroaică, Elena Dincă şi Sonia Ursu. Acestea sunt: Vanessa Abel (ultima dată în Suedia, la 08 Stockholm), Nici Gilday (Universitatea Santa Clara), Mariah King (Urla Genclik, Turcia), Asia Logan (Anagenisi Neou Rysiou, Grecia), Adrienne Webb, respectiv Stefka Miteva (ambele CSBT Alexandria). Noutăţi sunt şi în staff, în prezenţa avocatului Ladislau Koble – ce se va ocupa de partea juridică, dar şi a Anei Dănilă – proaspătul terapeut al echipei.

*Turneu amical la Cluj

Pregătirea propriu zisă a debutat ieri, la domiciliu, iar la finele săptămânii viitoare CSU va participa la un turneu amical la Cluj-Napoca, alături de Universitatea Cluj, ICIM Arad şi Radivoj Korac (Serbia). Primul meci oficial este în 26 septembrie, acasă, cu CSBT Alexandria.

[nggallery id=931]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Start de sezon în trombă la mountain bike pentru Miruna și Radu Măda

Dan HENEGAR

Publicat

în

Miruna și Radu Măda, start de sezon în trombă la mountain bike Pentru Miruna și Radu Măda, supervizați de antrenorul Alexandru Avram și preparatorul fizic Lucian Nicolescu, sezonul de mountain bike a început în acest an în afara țării, cu un concurs în Serbia. Weekend-ul trecut, sportivii din Alba legitimați la CSM Mediaș și-au reprezentat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea