Rămâi conectat

Sport

FOTO: CSU Alba Iulia – ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, în semifinalele Cupei României 45-65 | Dezamăgire și obiectiv ratat

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia a ratat prCSU Alba Iulia - Sepsi Sf Gheorghe cupa 73imul dintre trofeele visate, fiind învinsă net la Brașov de către rivala Sepsi Sf. Gheorghe, devenită un negru coșmar pentru echipa lui Miroslav Popov, ce a suferit al 7-lea eșec consecutiv în fața team-ului din Covasna, susținut de peste 800 de suporteri frenetici. Și e parcă interminabilă neputința CSU în a rupe blestemul jocurilor cu Sepsi!

CSU Alba Iulia şi ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe s-au duelat într-un meci incendiar, la Braşov, în prima semifinală a Cupei României la baschet feminin, adjudecată de echipa lui Zoran Mikes cu scorul 65-45 (19-15, 14-8, 11-12,  21-10)

Dezamăgitor rezultat al grupării albaiuliene, după o prestație modestă, pigmentată cu numeroase ratări de sub panou și momente de joc încâlcit, departe de pretenții. Sepsi a tranșat ferm soarta primei finaliste, trimițând acasă Alba, cu capul plecat.

*Copleșite de presiune

Studentele din Cetatea MariCSU Alba Iulia - Sepsi Sf Gheorghe cupa 111i Uniri au început timorat jocul decisiv, Miroslav Popov enervându-se pe prestație elevelor sale încă din primele minute. CSU a fost mereu condusă, cu excepția unui moment din sfertul inaugural, când s-a aflat în avantaj de un punct. A debutat și „speranța” Ny Hammonds, baschetbalista din USA a arătat clasă, dar și faptul că încă nu este conectată cu noile coechipiere, nou-venita nereușind să înscrie, având justificarea puținului timp petrecut la Alba Iulia (3 antrenamente), dar a furnizat 9 pase decisive (prima la acest capitol în statistica jocului).

*Ny Hammonds, zero puncte, CSU zero aruncări de… 3!

Presiunea întâlnirii, adăugată aceleia realizată de fanii adverși în tribună le-a copleșit pe Hadzovic și compania, care au căzut la începutul sfertului secund, când Sepsi s-a distanțat, ajungând să dețină un avantaj de 10 puncte, 33-23 la mijlocul semifinalei. Nici în partea secundă a connfruntării situația nu s-a schimbat, mai mai mult, CSU Alba Iulia a căzut iremediabil, suferind enorm. Sugestiv raportul reușitelor de la 3 puncte: CSU 0 din 9 încercări (un record negativ), Sepsi 5, din 9!

*800 de fani din Covasna!

Sepsi s-a simțit precum peștele în apă la Brașov, având suportul a peste 800 de suporteri fanatici, ce au colorat în „alb-verde” tribuna a doua, asistența fiind cifrată la 1500 de persoane. Fanii din Covasna au cântat neîncetat, rezultând o atmosferă sud-americană, cu confeti și suluri de hârtie aruncate din tribună la startul meciului. S-a intonat Imnul Național al României înaintea debutului, lipsind în schimb celebra manifestare a imnului secuiesc, tocmai pentru a nu se pune gaz pe foc. Sportivi, spectatorii din Sf. Gheorghe au avut un arsenal impresionat prin care au dominat net fondul sonor. Alba a avut numai 10 fani în tribună, în frunte cu rectorul Daniel Breaz.

Şase eşecuri consecutive adunase echipa lui Miroslav Popov înaintea reeditării finalei de anul trecut

Au marcat  Swanta Dyer – 13 (și 12 recuperări, „double-double”), Branika Hazovic – 11, Adriene Webb – 8, Sonia Ursu – 6,  Jelena Antic – 5, Jefimija Karakasevic – 2,

[nggallery id=1599]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Denisa Mărcuș și Miruna Măda, cicliști din Alba, pe podium la Triada MTB Avrig

Dan HENEGAR

Publicat

în

Denisa Mărcuș și Miruna Măda, cicliști din Alba, pe podium la Triada MTB Avrig Cicliștii din Alba legitimați la CSM Mediaș au realizat rezultate de apreciat la primul concurs de mountain bike din acest an disputată în zona Transilvaniei. Triada MTB Avrig s-a desfășurat pe parcursul a două zile, adresandu-se cicliștilor amatori, dar și celor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea