Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: ”Crama Vrancea” – un nou magazin de vinuri, vrac și îmbuteliate, deschis în Alba Iulia. Prețuri pornind de la 6 lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

crama-vrancei-alba-iulia02Un nou magazin de vinuri a fost deschis, luni, în municipiul Alba Iulia. Este vorba despre ”Crama Vrancea”, aflată pe strada Vasile Goldiș din oraș, care scoate ”la raft” o gamă de vinuri albe, roșii și roze, seci, demiseci și demidulci, atât la vrac, cât și îmbuteliate, la prețuri accesibile pentru orice client.

”Vinurile provin din două podgorii, podgoria Blajului, a Târnavelor, și podgoria Odobeștilor, din zona Vrancei. Avem vinuri seci, în special cel provenit din struguri de Fetească Albă, vinuri demiseci, cum ar fi  Sauvignon Blanc, și Riesling de Blaj. La vinurile demidulci,  avem un Merlot  – vin roșu și un Muscat Ottonel. De la Blaj, o să mai aducem în viitor și Traminer, dar și alte vinuri demidulci. De asemenea, dorim să aprovizionăm magazinul și cu vinuri de la Gârbova, iar de la Miniș, din zona Aradului, vrem să aducem o Fcrama-vrancei-alba-iulia08etească Neagră. Noi avem vinuri de soi pure, dar le vindem ca vinuri de masă”, a declarat Ioan Bele, patronul ”Cramei Vrancea”.

”Feteasca Albă, cel puțin acesta de Blaj, are cam 80 % soi pur. Este un vin din 2014, un galben auriu, sau aur lichid cum îi putem spune și are un gust și o aromă de flori de câmp”, a completat  Maria Jurcă, inginer oenolog, prezentă la inaugurarea magazinului.

Potrivit lui Ioan Bele, prețurile nu sunt ridicate și sunt accesibile pentru orice client. ” Vinul este vândut la peturi de 2 și 5 litri, iar prețurile pornesc de la 6 lei pentru vinul alb, demisec, și 7 lei pentru vinuri de soi, unde vom scrie deasupra din ce soi provin. Cel mai mare preț va fi 8 lei, pentru un vin roșu de soi”, a precizat acesta.

Vinurile „Cramei Vrancea” sunt păstrate în ”cisterne” din oțel – inox alimentar, anume făcute pentru a se păstra lichide alimentare, aduse din Slovenia. Așa după cum ne-a declarat patronul, vinul poate fi vândut și în cantități mari, pentru diferite evenimente, cum ar fi nunți, botezuri, etc.”Avem deja o comandă de la o firmă pentru Crăciun, de 200 de butelii cu dedicație pentru salariați”, a spus Ioan Bele.

Tot în ”Crama Vrancea”, se regăsesc la vânzare și șampanii, vechi de câțiva ani.

În cadrul inaugurării de luni, 21 noiembrie,  a avut loc și o slujbă de sfințire a magazinului.

[nggallery id=3021]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea