Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Colegiul Naţional „Titu Maiorescu” din Aiud cîștigă etapa judeţeană a concursului „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Joi, 4 iunie 2015, la Liceul cu Program Sportiv din municipiul Sebeş s-a desfășurat etapa judeţeană a concursului „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă”.

concurs licee Alba educatie rutiera (2)

La concurs au participat echipaje de la unităţi de învăţământ gimnazial şi liceal din judeţul Alba.

Potrivit IPJ Alba, “competiţia a constat în 3 probe, una teoretică (de cunoaştere a regulilor de circulaţie rutieră) şi două probe practice (de îndemânare în parcurgerea unui traseu cu bicicleta în poligon şi respectarea regulilor de circulaţie de către biciclişti, în parcul școală). Elevii au demonstrat cunoştinţe temeinice ale regulilor rutiere dar şi îndemânare în folosirea bicicletei în poligon.

Scopul concursului, care se organizează an de an, atât la nivel judeţean cât şi naţional, este acela de a forma, în rândul elevilor, un comportament rutier responsabil, pe baza cunoaşterii regulilor de circulaţie, în vederea prevenirii accidentelor rutiere.

Şi în acest an, participanţii la concurs au fost răsplătiţi cu premii constând în biciclete, tablete şi echipamente sportive ce au fost oferite de Consiliul Judeţean Alba, partener tradiţional al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, în proiectele educative.

La festivitatea de premiere au participat președintele Consiliului Judeţean Alba, domnul Ion Dumitrel, adjunctul şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, comisar şef de poliţie Laurenţiu Crişan şi domul Adrian Bogdan, viceprimarul municipiului Sebeş.

Judeţul Alba va fi reprezentat la etapa naţională a concursului „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă” de elevii Colegiului Naţional „Titu Maiorescu” din municipiul Aiud.

Pe lângă rolul educativ, astfel de concursuri dezvoltă tinerilor spiritul de competiţie şi atitudinea fair – play.”

[nggallery id=593]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea