Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Ciugud, singura comună din județul Alba premiată de Consiliul Concurenței, la un eveniment organizat cu ocazia aniversării a 20 de ani de activitate a autorității de concurență

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comuna Ciugud a fost singura comuna din județul Alba premiată, miercuri, de Consiliul Concurenței, în cadrul unui eveniment ce a avut loc la Sibiu cu ocazia aniversării a 20 de ani de activitate a autorității de concurență, informează reprezentanții primăriei în cadrul unei postări pe rețeaua de socializare Facebook. 

Din partea primăriei Ciugud a participat la eveniment viceprimarul Liliana Oarga, căreia i-a fost înmânată o diplomă de excelență.

Pe lângă comuna Ciugud, în cadrul evenimentului au mai fost premiați ,din județul Alba, compania Transavia, Primăria Alba Iulia, Consiliul Județean Alba, Instituția Prefectului Alba s.a.

Comuna Ciugud a atras 16 milioane de euro din fonduri europene, fiind una dintre primele din ţară cu drumuri agricole asfaltate, piste pentru biciclişti, internet wireless în parcuri şi iluminat public de la energia eoliană. Primăria a amenajat, într-un sat vecin cu Alba Iulia, o zonă industrială unde s-au realizat investiţii private de circa 10 milioane de euro şi 1.000 de locuri de muncă. Aceasta este singura comună din judeţul Alba unde populaţia între cele două recensăminte – din 2002 şi 2011 – a crescut, respectiv de la 2.700 la 3.200 de locutori, datorită, spun oamenii, ”condiţiilor de viaţă create”.

În cadrul evenimentului de miercuri, a avut loc şi un seminar în cadrul căruia reprezentanţii Consiliului Concurenţei au prezentat aspecte concrete ale politicii concurenţei şi condiţiile în care pot fi accesate ajutoarele de stat sau fondurile europene. Au dat curs invitaţiei primari din judeţul Sibiu, şefi ai serviciilor deconcentrate, directorul general al Aeroportului Internaţional Sibiu, Marius Gârdea, directorul Camerei de Comerţ Sibiu, Eugen Iordănescu, reprezentanţi ai unor asociaţii de dezvoltare intercomunitară şi ai parcurilor industriale din judeţul Sibiu, manageri ai unor companii. Printre participanţi s-au numărat şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai mediului de afaceri din judeţele Braşov, Alba, Harhita.

[nggallery id=3586]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea