Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO. Circa 400 de preșcolari din Alba și Hunedoara, la Festivalul concurs ”Mult îmi place și iubesc portul nostru românesc”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Joi , 8 iunie 2017, s-a desfăşurat la Casa de Cultura a Studenţilor , cea de-a V -a ediţie a Festivalului–concurs”Mult îmi place și iubesc portul nostru românesc”, organizat de Grădiniţa cu Program Prelungit “Dumbrava Minunată” Alba Iulia. Aproximativ 400 de preşcolari au reuşit să câştige aplauze la scenă deschisă, în urma evoluţiei lor.

Festivalul –concurs se derulează din acest an la nivel interjudeţean, fiind inscris în Calendarul Activităţilor Educative Regionele şi Judeţene –CAERI 2017, având ca parteneri în acest an: Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Centrul Cultural Augustin Bena, Muzeul Naţional al Unirii ,Uniunea Artiştilor Interpreţi de Folclor Muzical din România si Casa de Cultură a Studenţilor Alba.

Echipa coordonatoare a acestui proiect este formată din Insp.Ed.Timpurie Prof. Aurora Vârtei, director, Prof.înv.preşc. Aurora Hăjmăşan, Prof.înv.preşc. Iulia Mihaela Schiau,Prof. înv. Preşc. Jitaru Ioana Ed. Viorica Geogean .

La această ediţie au participat copii din grădiniţe din judeţ, precum şi din judeţul Hunedoara : Gradinita cu Program Prelungit “Scufita Rosie” Alba Iulia, Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 9 Alba Iulia, Gradinita cu P.N. “ Pestisorul de aur” Zlatna , Gradiniţa cu Program Prelungit Nr. 3 Sebes, Gradiniţa cu P.N. Bucerdea Vinoasă, Gradiniţa cu Program Prelungit “Lumea Copiilor” Blaj, Gradiniţa cu Program Prelungit Step By Step Nr.12 Alba Iulia,Grădiniţa cu P.P. nr 13, Alba Iulia, Grădiniţa cu P.P. Nr. 16 Alba Iulia, Grădiniţa cu P.P. Nr. 11 Alba Iulia , Gradiniţa cu Program Prelungit “Prichindelul” Cugir, Grădiniţa cu P.P. Nr. 1 Hunedoara, Grădiniţa cu P.P. Nr. 1 Petroşani, Grădiniţa cu P.P. Nr.3 Petrosani ,si Gradiniţa cu Program Prelungit “Dumbrava minunată” Alba Iulia.

În deschiderea festivalului,tineri solişti din cadrul Uniunii Artiştilor Interpreţi de Folclor Muzical din România , coordonaţi de d-na Teodora Zărnescu împreună cu grupa mare a „Veveriţelor ”-ed.Nicola Alina si Oprişa Ofelia , de la grădiniţa organizatoare, au încântat participanţii cu un recital de cântece populare ardeleneşti, iar în concurs ne-au încântat cu dansurile populare prezentate, preşcolarii grupei mari „Furnicuţelor ”-ed. Popa Rodica şi Popa Liana.
Micuţii preşcolari de la toate gradiniţele participante, îmbrăcaţi în straie populare, s-au întrecut în dansuri populare care mai de care mai frumoase, mai antrenante, din mai multe zone ale ţării, au prezentat suite de jocuri ardeleneşti si din alte zone ale ţării.

Juriul, format din Inspector Şcolar General – prof. Marcela Dărămuş, Inspector educaţie timpurie – prof. Aurora Vârtei –iniţiatoarea proiectului, din partea Muzeului Naţional al Unirii –muzeograf Diana Ciugudean , preşedintele Uniunii Artiştilor Interpreţi de folclor Muzical din România – dl Ionuţ Fulea şi solistul de muzică populară Cătălin Haşa, au apreciat prestaţia micuţilor ca fiind foarte bună, acordându-le tuturor locul I.

În cadrul festivalului a fost realizată şi o frumoasă expoziţie de obiecte tradiţionale româneşti la care au contribuit toate grupele din grădiniţa organizatoare: oale de lut; fus; tindee; doniţe; păpuşi din linguri de lemn îmbrăcate în costum popular realizate de copii; vârtelniţe; ciubere de lemn; vase din ceramică; costume populare etc.

Organizatorii aduc mulţumiri tuturor celor care au oferit sprijinul în desfăşurarea Festivalului, d-lui director al Casei de Cultură a Studenţilor –Gheorghe Berghian, Consiliului Judeţean Alba, d-lui director al Bibliotecii Judeţene “Lucian Blaga” -Silvan Stâncel, lui Sergiu Negrea -pentru sonorizare, Selgros, SC ATLAS IMOBILIARE, SC IPEC SA-pentru premiile concurenţilor , părinţilor preşcolarilor si nu în ultimul rând reprezentanţilor Uniunii Artiştilor Interpreţi de Folclor Muzical din România –dl Ionuţ Fulea, Cătălin Hasa şi Teodora Zărnescu, care ne-a încântat cu frumoase melodii populare.

[nggallery id=4139]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea