Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Cinci cadre didactice de la Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia distinse cu titlul de ”Profesor Bologna”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vineri, 19 mai 2017, a avut loc, la București, a X-a ediție, aniversară, a Galei Profesorului Bologna, proiect de tradiție al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), organizat sub înaltul patronaj al Președintelui României. Distincția „Profesor Bologna” se decernează o singură dată în viață și este singura distincție oferită exclusiv de către studenți pentru cadrele didactice din învățământul universitar.  

Anul acesta, distincția a fost primită și de cinci cadre didactice ale Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Petronela Maria Talpaș, Ioan Lucian Popa, Adela Neamțu-Popescu, Carmen Paștiu și Ciprian Ioan Cucu.

În deschiderea festivă a evenimentului aniversar, desfășurată la Palatul Cotroceni, sub Înaltul patronaj al Președintelui României, Purtătorul de cuvânt al UAB – Diana Câmpan  (deținătoare a distincției din 2009) a fost invitată de către Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) și de Administrația Prezidențială să prezinte un discurs din partea „Profesorilor Bologna” din România.

Gala a fost organizată în sala „C. A. Rosetti” a Palatului Parlamentului. La eveniment au fost prezenți, alături de profesorii premiați, Președintele Senatului UAB – Conf. dr. Lucian Marina (deținător al distincției din anul 2015) și studenții evaluatori ANOSR din cadrul UAB.

Anul acesta, distincția „Profesor Bologna” a fost decernată pentru 120 de cadre didactice din 23 de
universități, respectiv 13 centre universitare. Ediția a X-a a Galei Profesorului Bologna s-a  derulat cu sprijinul Administrației Prezidențiale, Ministerului Educației Naționale, Universității din București, Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Universității Politehnica București și al Asociației Studenților de la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din Universitatea din București (AS-SAS).

În cadrul evenimentelor, profesorii și studenții participanți au derulat activități de tip dezbateri, în trei ateliere tematice: formarea inițială a cadrelor didactice, formarea continuă a cadrelor didactice și criteriile de evaluare și promovare a cadrelor didactice. Rezultatele acestor dezbateri organizate sub egida Dezbaterii Naționale pentru Educație și Cercetare „România Educată” vor fi deosebit de importante în contextul creionării unei noi viziuni pentru sistemul de învățământ din România.

”Îi felicităm pe noii membri ai „Comunității Profesorilor Bologna” și adresăm felicitări ANOSR pentru proiectul derulat în ultimii 10 ani!”, transmite reprezentantul Universității ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

[nggallery id=4000]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 23 APRILIE 2024: 564 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 23 APRILIE 2024: 564 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea