Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Cercetașii din Alba Iulia au pornit astăzi către cel mai mare eveniment organizat în ultimii 6 ani – o jamboree națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

RoJAM 2.0 17 reprezintă celebrarea cercetășiei în România. Timp de 10 zile, 1800 de tineri din toate colțurile țării, dar și din afara acesteia își vor construi un oraş propriu în mijlocul naturii, la Cristian, în județul Brașov și vor învăța unii de la alții să trăiască împreună și să construiască o lume mai bună.

Avand ca motto „Schimba perspectiva!”, RoJAM propune un program educational bazat pe incorporarea descoperirilor stiintifice si a noilor tehnologii in viata de zi cu zi a tinerilor, pe identificarea de solutii pentru dezvoltarea durabila a comunitatilor locale, precum si pe incurajarea si promovarea diversitatii in societatea romaneasca.

Cei 27 de cercetasi ai Centrului Local Axente Sever se vor bucura de 10 zile de activitati menite sa ii ajute in dezvoltarea lor personala. Acestia vor avea oportunitatea de a descoperii imprejurimile zonei, parcurgand tresee in Bucegi si Piatra Craiului, vor vizita timp de o zi orasul Brasov sau se vor distra in Parcul de Aventura. Pe langa acestea, vor invata lucruri noi despre energia verde, vor construi un mic oras care va cuprinde elemente de energie electrica, iluminat stradal sau spatii verzi si vor invata despre sustenabilitate si cum putem deveni mai reponsabili de noi si de tot ceea ce este in jurul nostru.

Cercetasii se pregatesc sa schimbe perspectiva si promit sa revina la Alba lulia si sa impartaseasca cu ceilalti cercetasi cele invatate, impreuna sa le aplice in comunitate.

Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” (www.scout.ro) este cea mai veche mişcare de tineret din România, cu aproximativ 5000 de membri activi în peste 80 de comunităţi locale. Cercetăşia este un model educaţional de formare continuă având ca scop dezvoltarea de indivizi responsabili şi implicaţi în comunităţile din care fac parte.
http://roiam.ro/

[nggallery id=4416]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea