Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Cei mai puternici și frumoși cai din Apuseni, în concurs hipo la Abrud

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În dimineața celei de-a doua zile de Rusalii, în târgul de animale de la marginea orașului Abrud s-a desfășurat un inedit concurs hipo la care au participat numeroși fermieri cu cei mai frumoși și mai puternici cai din zonă, care s-au întrecut pentru premiile substanțiale oferite de Primăria și Consiliul Local Abrud.

concurs hipo cai Apuseni (53)

Concursul desfășurat pentru al treilea an consecutiv a făcut parte din evenimentele înscrise în cadrul Zilelor Orașului Abrud ce se vor desfășura la sfârșitul acestei săptămâni și a fost împărțit pe două secțiuni: tracțiune și cel mai frumos cal. Pentru a nu exista discuții referitoare la rezultatele obținute, juriul și comisia de validare a rezultatelor au fost alcătuite din mai multe persoane printre care s-au regăsit Nicolae Simina – primarul orașului și consilierii județeni Virgil Narița și Gabriel Cîra-Grigorescu.

Cea mai captivantă secțiune a concursului a fost cea de tracțiune în care cei 20 de cai înscriși trebuiau să tragă cât mai repede, pe o pantă cu o lungime de aproape 100 de metri, un atelaj cu o greutate de 1500 kg. Regulamentul prevedea că fiecare cal trebuia să facă trei opriri și să nu fie lovit, însă aceste cerințe s-au dovedit a fi destul de greu de respectat, iar la urmă doar 10 cai au reușit să ajungă la linia de sosire, ceilalți abandonând sau fiind descalificați. După secțiunea de tracțiune, a urmat cea prin care s-a desemnat cel mai frumos cal participant, publicul numeros aplaudând minunatele exemplare ale moților, adevărate comori ale fermierilor din zona Abrudului.

În urma întrecerilor, primarul Simina a anunțat clasamentul care s-a prezentat astfel:
– secțiunea tracțiune:
Locul I: calul Vanda – proprietar Avram Sicoe;
Locul II: calul Dana – proprietar Dumitru Petruța;
Locul III: calul Dana – proprietar Dan Deoancă;
– secțiunea cel mai frumos cal:
Locul I: calul Topaz – proprietar Daniel Bexa;
Locul II: calul Napoleon – proprietar Augustin Dochita;
Locul III: calul Cezar – proprietar Vasile Mertan.

Primarul Nicolae Simina ne-a declarat că acest concurs a fost și de această dată o reușită la care au participat aproape 1000 de persoane, iar premiile vor fi oferite fermierilor duminică după-amiază, cu ocazia festivităților dedicate Zilelor orașului Abrud 2015 și a festivalului – concurs național ”Inimi fierbinți în țara de piatră” ajuns la cea de-a XXXII-a ediție.

Ovidiu Culda

[nggallery id=570]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea