Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Cugir la ceas aniversar. Vistian Blaga, reales președinte pentru un mandate de patru ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Casa de Cultură din Cugir a găzduit vineri, Adunarea generală a reprezentanților Casei deAjutor Reciproc a Pensionarilor(CARP) ,,Solidaritatea” Cugir, eveniment pe a cărei agendă de dezbatere s-au aflat: Raportul Consiliului Director privind activitatea desfășurată pe anul 2016; Planul de acțiune al Consiliului Director pe anul 2017; Execuția bugetară și raportul cenzorului pe anul 2016; Bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2017; Alegerea președintelui CARP, a Consilului Director și a cenzorului.

Raportul prezentat de președintele asociației, Vistian Blaga a evidențiat rezultate obținute de CARP Cugir pe 2016 într-un moment special, în care, anul acesta se împlinesc 50 de ani de când a luat ființă CARP ,,Solidaritatea” Cugir. O instituție pusă din 1967 în slujba persoanelor vârstnice, care le apără interesele, îi ajută în moment grele, le acordă importanța și ajutorul de care au nevoie.

,,Rolul nostru, al CARP-ului este acela de a ajuta persoanele vârstnice să aibă o bătrânețe mai ușoară și activă, iar aceștea la rândul lor, cu experiența și cu economiile lor, cu ajutorul de la noi, să-i ajute pe cei tineri să se integreze mai ușor în viață, creîndu-se în acest mod o adevărată solidaritate între generații”, arăta raportorul.

Din datele prezntate celor aproape 50 de delegați prezenți la reuniunea de bilanț rezultă că asociația din Cugir numără la ora actual aproximativ 1.800 de membri, iar în anul 2016 au fost aprobate și plătite 678 cereri de împrumut în valoare total de 1.8oo.120 lei. În cursul anului trecut, din veniturile casei, consiliul director a aprobat acordarea de ajutoareerambursabile unui număr de 239 de membrii în valoare de 42.041 lei, care reprezintă: ajutoare de deces, ajutoare pentru proteze dentare și auditive, pentru ochelari de vedere, pentru bilete de tratament, sprijin pentru sărbătorirea ,,Zilei Persoanelor Vârstnice” ș.a.

Tot în 2016 a fost continuată acțiunea ,,Bunicii CARP Cugir”, preocupare ce a constat în vizitarea la domiciliu a unui număr de 6 membrii, cu vârsta de peste 85 de ani. Acestora li s-a înmânat câte o recompensă în bani, o diplomă aniversară și li s-au făcut fotografii, care au fost publicate în revista ,,OMENIA”. Potrivit Raportului, în cursul anului trecut, la sediul CARP au fost organizate cu sprijinul Consiliului Director, audiențe susținute de Casa Județeană de Pensii Alba, la care s-au prezentat peste 100 persoane din Cugir, dar și din localitățile vecine.

Referindu-se la activitatea din cadrul Clubului CARP Cugir, Vistian Blaga a spus: ,,La club au loc activități culturale, precum: pregătirea corului pentru sărbătorile de iarnă, jocuri de șah, table și cărți, lecturi din cărțile existente în biblioteca clubului. Tot în incinta acestuia se desfășoară în fiecare zi de luni ,,Cercul Herbalife”, care face expuneri pe tema ,,Cum să trăim sănătoși”, iar consultațiile oftalmologice organizate de asociație cu firme de specialitate în domeniu au devent o preocupare de bază”. La ultimul punct de pe ordinea de zi delegații au ales conducere a CARP Cugir și cenzorul asociației. În funcția de președinte al Consiliului Director a fost reales pentru un mandate de patru ani Vistian Blaga, iar ca membrii: Mihail Breaz și Simion Voișan. Angela Gârlea a fost aleasă în funcția de cenzor.

Primăria Cugir a fost reprezentată la eveniment de către directoarea Casei de Cultură, prof. Rodica Florea.

Constantin PREDESCU

[nggallery id=3822]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital

Bogdan Ilea

Publicat

în

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital Polițiștii din Sântimbru au reținut un bărbat de 30 de ani din Ighiu, pe raza localității Coșlariu, după o bătaie. Acesta i-ar fi provocat leziuni la cap unui bărbat de 38 de ani din Teiuș. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea