Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Caravana “Fii pregătit!” a ajuns, duminică, la Câmpeni. ISU Alba a organizat cursuri pentru acordarea primului ajutor în situații de urgență

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Caravana “Fii pregătit!” a ajuns în această duminică în oraşul Câmpeni, iar pe durata a mai multor ore personalul ISU Alba a organizat cursuri de pregătire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență.

Centrul mobil amplasat pe un autotren echipat special are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților. Cursurile oferite au inclus prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România – cutremure, inundații, incendii – și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față.

La Câmpeni, în paralel cu cursurile de pregătire susținute de plt. adj. – șef Cristian Nițescu, din partea ISU Alba a mai participat maiorul Tristan-Gheorghe Fogarași care a dat sfaturi trecătorilor și a împărțit pliante de informare, iar Stația de Pompieri Câmpeni condusă de căpitanul Virgil Petricele a asigurat personal pentru buna desfășurare a acțiunii. Aici, printre cei mai interesați de această caravană s-au dovedit a fi copiii, care au fost curioși să vadă filmulețe prezentate pe monitoare și chiar să facă manevre de resuscitare.

Conform ISU Alba, acesta este al doilea an când Caravana “Fii pregătit!” pornește la drum, pentru cursuri de instruire a populației. După oprirea din Câmpeni, Caravana “Fii pregătit!” va ajunge în luna iulie la Târgu-Mureș, Reghin (22-23 iulie), Sovata, Sighișoara (29-30 iulie), iar în luna august la Reșița, Timișoara (5-6 august), Tulcea, Măcin (12-13 august), Constanța, Mangalia, Vama Veche (15-17 august), Sighetu Marmației, Vișeu de Sus (19-20 august) și Bistrița Năsăud (26-27 august). Anul trecut, Caravana “Fii pregătit!” a parcurs peste 17.000 de kilometri, a ajuns în 29 de orașe și peste 10.200 de persoane au fost instruite de personalul IGSU.

Cei care doresc să participe la cursurile organizate în Caravana “Fii pregătit!” se pot înscrie pe pagina de internet a Fundației pentru SMURD – http://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-smurd/, unde se găsește calendarul deplasărilor până în luna august.

Caravana “Fii pregătit!” este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi care a fost susţinut financiar de Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul Fundației Vodafone România.

Ovidiu CULDA

[nggallery id=4331]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Un bărbat din Gârbova a profitat de greșeala unei femei și a sustras de pe cardul acesteia 1.500 lei. Este cercetat de către polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Un bărbat din Gârbova a profitat de greșeala unei femei și a sustras de pe cardul acesteia 1.500 lei. Este cercetat de către polițiști În timp ce se afla în interiorul unei bănci, un bărbat din Gârbova de 48 de ani, a găsit un card de pe care a scos 1.500 de lei. Este cercetat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea