Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO. Campanie coordonată de DSP Alba: 80 de copii din satul Silivaș, comuna Hopârta, au fost vaccinați împotriva rujeolei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un număr de 80 de copii, cu vârste cuprinse între 7 luni și 14 ani, din satul Silivaș, comuna Hopârta, au fost vaccinați, în cursul zilei de miercuri, împotriva rujeolei, în cadrul unei campanii a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba, ce se desfășoară sub sloganul ”Împreună reușim să salvăm vieți”.

”La acțiunea de miercuri, în cadrul căreia au fost vaccinați 80 de copii din satul Silivaș, comuna Hopârta, zonă în care acoperirea vaccinală este scăzută, a fost prezent și domnul primar Augustin Popa, dar și doctorii Paul Ivanov și Mirel Duda, medici de familie, pe a căror liste se regăsesc majoritatea copiilor din colectivitate”, arată, joi, DSP Alba, într-un comunicat de presă.

În zilele următoare vor fi imunizați și ceilalți copii care nu au fost găsiți la domiciliu. Acțiunea a fost sprijinită de Consiliul Județean Alba și Prefectura Alba.

Inspectorii DSP Alba au luat, din nou, decizia să se deplaseze în teritoriu, pentru derularea unei ample acțiuni de vaccinare, după ce în urmă cu o lună au făcut un demers similar, fiind prezenți în zone afectate de rujeolă, la Aiud și Unirea. Astfel de acțiuni și-au dovedit eficiența, iar după vaccinare nu au mai apărut cazuri de îmbolnăviri.

Având în vedere epidemia de rujeolă de la nivel național, în zilele următoare în Alba va continua campania de vaccinare ce se desfășoară sub sloganul ”Împreună reușim să salvăm vieți”. Aceasta este derulată în parteneriat cu Colegiul Medicilor, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, autorități locale și județene, respectiv reprezentanții guvernului în teritoriu. Totodată, vor fi implicați și asistenții comunitari și mediatorii sanitari.

DSP Alba continuă și acțiunile de identificare a comunităților vulnerabile și vine în întâmpinarea celor care înregistrează o adresabilitate redusă la medicii de familie.

Medicii de familie din județ au, potrivit ultimei centralizări, 2.112 de doze de vaccin ROR, împotriva rujeolei, iar în stocurile DSP se află 4.472 de doze.

[nggallery id=4344]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: În Apuseni, iarnă în miezul primăverii. Temperaturile au scăzut de la 22 de grade la 0 grade

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: În Apuseni, iarnă în miezul primăverii. Temperaturile au scăzut de la 22 de grade la 0 grade Potrivit unor imagini postate pe pagina de socializare de pensiunea „Cabana Moților”, în Apuseni sunt peisaje de iarnă. În ultimele două zile temperaturile au scăzut brusc de la 22 de grade, la 0 grade sau chiar sub […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea