Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO Campania pentru prevenirea furturilor din locuințe, derulată și în municipiul Sebeș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Campania Poliţiei Române, pentru prevenirea furturilor din locuinţe, „Neglijenţa, invitaţie deschisă la furt”, a ajuns în municipiul Sebeş. Poliţiştii au informat cetăţenii cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuințe.

politia Alba01Joi, 5 mai, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş au desfăşurat o acţiune de informare privind modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţe, în municipiul Sebeş.

Acţiunea a fost organizată în cadrul campaniei naţionale „Neglijenţa, invitaţie deschisă la furt”, derulată în perioada martie – august 2016 de Poliţia Română, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, în parteneriat cu Groupama Asigurări S.A.

Poliţiştii au discutat cu peste 250 de cetăţeni cu privire la măsurile minime de protecţie a locuinţelor şi bunurilor proprii şi au distribuit pliantele campaniei care conţin o serie de recomandări legate de siguranţa locuinţei.

Acţiunile informativ – preventive ce vizează siguranţa locuinţelor vor continua, poliţiştii urmând a adresa sfaturi utile cetăţenilor, din urban şi rural, pentru ca aceştia să nu devină victime ale infracţiunilor de furt.

Iată câteva dintre sfaturile noastre:

  • Nu permiteţi accesul în locuinţă celor care vin să prezinte diverse „promoţii”, în scop caritabil sau pentru sondaje de opinie!
  • Dacă sună la uşă persoane ce pretind că reprezintă unităţi care oferă servicii publice (deratizare, instalaţii electrice, termice sau de gaz), nu le lăsaţi să intre în casă decât după verificarea documentelor de identitate, respectiv a celor de serviciu, şi numai dacă sunt însoţite de administratorul imobilului!
  • Nu oferiţi informaţii necunoscuţilor despre bunurile pe care le deţineţi sau despre vecini, nici măcar celor care susţin că sunt reprezentanţii unor instituţii, dacă nu pot face această dovadă!
  • Evitaţi depozitarea la vedere, pe balcon, în faţa uşii de acces, a ambalajelor obiectelor de valoare pe care le-aţi achiziţionat!
  • Nu comunicaţi date despre plecarea de acasă, pentru o perioadă mai lungă, în convorbirile cu alte persoane sau pe reţele de socializare. Discutaţi aceste aspecte doar cu cei în care aveţi încredere, care pot să vină zilnic să vă ridice corespondenţa şi să lase impresia de casă locuită!
  • Achiziţionaţi sisteme de închidere/asigurare care să corespundă din punct de vedere al standardelor de securitate. Alegeţi încuietori care sunt prevăzute cu chei ce nu pot fi multiplicate uşor!

[nggallery id=2054]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea