Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO Cadou de Paşti la Blaj: Vor fi inaugurate centrele culturale din Mănărade şi Petrisat.Aproape două milioane de lei, costul investiţiilor

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

camin manaradeDouă centre culturale comunitare vor fi inaugurate de Paşti, la Blaj. Este vorba despre Căminul cultural din Mănărade, ce va fi dat în folosinţă luni, a doua zi de Paşti şi centrul Cultural Comunitar din Petrisat, a cărui inaugurare va avea loc marţi, a treia zi de Paşti.  Investiţiile se ridică la suma de aproape 2 milioane de lei şi fac parte din proiectul pentru refacerea infrastructurii culturale a municipiului.

Luni, 21 aprilie, la ora 18.00, în a doua zi de Paşti va avea loc inaugurarea noului cămin cultural din localitatea Mănărade, aparţinătoare municipiului Blaj. Obiectivul face parte din strategia mult mai amplă a administraţiei publice locale privind refacerea infrastucturii culturale a municipiului de pe Târnave.

Investiţia centrului cultural de la Mănărade a fost demarată la începutul anului 2012 şi a costat aproximativ 1.000.000 lei, din care 900.000 de lei reprezintă construcţia propriu-zisă , iar restul, dotările.

camin petrisatCentrul cultural comunitar din Petrisat va fi inaugurat marţi, 22 aprilie, în a treia zi de Paşti, tot la ora 18.00. Investiţia de aici se ridică la suma de 800.000 lei, 670.000 de lei reprezentând costul construcţiei.

Cel de-al treilea centru cultural comunitar, construit în localitatea Tiur, a fost dat în folosinţă în urmă cu doi ani.

„Am spus încă de la venirea în Primărie că locuitorii din Tiur, Mănărade sau Petrisat nu trebuie sa fie priviţi drept cetăţeni  de rangul doi. Tocmai de aceea mă bucur că putem să oferim acum  locuitorilor din Tiur, Mănărade şi Petrisat obiective moderne pentru cele mai importante evenimente de la nivelul comunităţilor locale. Aici vorbim de evenimente şcolare, culturale, ale Bisericii şi de ce nu, chiar ale familiei”, a declarat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Cele 3 obiective amintite se alătură practic celorlalte investiţii realizate în ultimii ani în infrastructura culturală a municipiului Blaj precum : modernizarea Centrului Cultural Iacob Mureşianu, modernizarea Bibliotecii Municipale Şcoala Ardeleană si modernizarea Muzeului de Istorie Augustin Bunea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea