Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: ”Bunicii au talent”, o șezătoare modernă la Centrul de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Centrul de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia s-a desfășurat miercuri, 15 februarie 2017, evenimentul ”Bunicii au talent”, o șezătoare modernă ai cărei ”eroi” au fost persoanele vârstnice din comunitate. O parte dintre bunici au fost aici, în Atelierul de creație al centrului. Alții au fost prezenți prin amintirile lăsate celor dragi, rememorate cu drag în cadrul acestei șezători moderne.

Seria evenimentelor ”Bunicii au talent” este inițiată de Asociația Cercul Social, Repair Cafe Cluj și Casa de Cultură Permanentă, prima ediție având loc sâmbătă, la Cluj Napoca. Al doilea eveniment a avut loc astăzi, la Alba Iulia, fiind organizat în parteneriat cu Centrul de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia și Societatea pentru Consum Responsabil.

Doamnele care frecventează Clubul de handmade din cadrul Centrului de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia, dar și alte persoane care au venit special pentru acest eveniment au croșetat, au tricotat și au realizat cusături decorative, într-o atmosferă destinsă, povestind amintiri frumoase legate de bunicii lor. Au învățat unele de la altele și, la rândul lor, au împărtășit tehnici de realizare a diferitelor obiecte, de la botoșei la mărțișoare croșetate.

Inițiatoarea acestui proiect este Diana Ioana Călin, o tânără din Aiud care s-a întors acasă după ce a trăit o perioadă în Cluj Napoca, care a găsit susținere pentru ideea sa. Ea a povestit că ideea i-a venit pornind de la povestea bunicii sale, buni Veta de la Vălișoara, ai cărei botoșei au ajuns acum celebri după o minimă promovare pe internet și au plecat deja spre țări precum Belgia sau Finlanda. ”Cred că aceste tradiții trebuie duse mai departe și mi-aș dori să facem un festival al bunicilor, pentru că ei chiar ar merita. Deocamdată am făcut o primă șezătoare la Cluj, iar ceea ce s-a întâmplat acolo mi-a confirmat că trebuie să întărim legătura între generații. Astăzi suntem aici, la Alba Iulia, și dorim să realizăm astfel de întâlniri în cât mai multe locuri”, a spus Diana Ioana Călin.

Coordonatoarea locală a evenimentului, Elena Stoia, a vorbit despre crezul care a făcut-o să se implice în acest proiect, dar și despre celelalte inițiative pe care dorește să le dezvolte în colaborare cu Centrul de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia, pe teme de turism și de libera circulație a semințelor.

Atingerea magică a îngerilor din viața noastră, părinți și bunici, o simțim ori de câte ori întâlnim o bunică sau un bunic care ne reîmprospătează amintirile. Sunt fericită că această oază de iubire o găsesc în fiecare săptămână la Clubul de handmade din centrul nostru, o adevărată șezătoare urbană. Faptul că mai sunt în jur oameni cu credința că felul în care noi ne cinstim bunicii, recunoscându-le valoarea adusă în viața noastră, spune multe despre noi, ca oameni, ca popor!”, a declarat Ana Cosma, coordonatoarea Centrului de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia.

Centrul de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia a fost înființat în baza unui proiect finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane și funcționează ca structură a Primăriei Municipiului Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

10-12 mai: Târgul de cArte Alba Transilvania la Alba Iulia: Lansări de carte, concerte, recitaluri și conferințe pe esplanada Muzeului Național al Unirii

Bogdan Ilea

Publicat

în

10-12 mai: Târgul de cArte Alba Transilvania la Alba Iulia: Lansări de carte, concerte, recitaluri și conferințe pe esplanada Muzeului Național al Unirii Alba Iulia se pregătește pentru cea de-a XV-a ediție a Târgului de carte Alba Transilvania care va avea loc în data de 10-12 mai, pe esplanada Muzeului Național al Unirii.  Trei zile […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea