Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Brad de Crăciun de 15 metri înălțime, amplasat în fața magazinului Unirea din Alba Iulia. Va fi împodobit cu peste 6000 de beculețe, ce vor lumina centrul orașului

Alexandra Mates

Publicat

în

brad-centru-alba-iulia02Anul acesta, pe lângă Bradul de Crăciun ce va fi amplasat în Parcul Sărbătorilor de Iarnă din Piața Cetății Alba Iulia, va fi amenajat un brad, în premieră, și în centrul orașului. Montarea acestuia a început deja vineri, în fața magazinului Unirea, iar în 29 noiembrie va fi luminat cu peste 6000 de luminițe.

Bradul, înalt de 15 metri, este asamblat dintr-o structură de lemn ce va fi decorată cu cetină artificială și peste 600 de metri de ghirlande cu beculețe luminoase.  Potrivit reprezentantului firmei care se ocupă de iluminatul festiv de sărbători în municipiului Alba Iulia, structura tridimensională, ce reprezintă o interpretare modernă a bradului de Crăciun, a fost premiată în 2015 la Bienala de Arhitectură Transilvania, de la Cluj-Napoca.

Municipiului Alba Iulia a început să îmbrace straie de sărbătoare încă de la începutul lunii noiembrie și încă se lucrează de zor, pentru a întâmpina sărbătorile de iarnă așa cum se cuvine. În Cetatea Alba Carolina, pomii au fost împodobiți cu perdele de lumini, iar deasupra podurilor de acces au fost  montate cupole de lumini. De asemenea, pe stâlpii din oraș au fost montate elemente luminoase sub formă de stea, iar în sensurile giratorii au apărut figurine luminoase noi.

Citiți și FOTO: S-au aprins primele instalații luminoase stradale de sărbători, din Alba Iulia: globuri, pomișori și figurine cu sanie trasă de reni, în sensurile giratorii

Punctul de atracţie al municipiului Alba Iulia îl va reprezenta cu siguranță și în acest an Parcul Sărbătorilor de Iarnă din Piața Cetății. La fel ca și anul trecut, în cadrul acestuia, vor fi  amplasate chioşcuri din lemn destinate desfăşurării de activităţi de alimentaţie publică și comercializării produselor de artizanat. De asemenea, nu va lipsi gigantul brad, patinoarul și scena în aer liber destinată spectacolelor, întreaga piață fiind învăluită de pavilionul cu mii de luminițe.

Vedeți AICI atmosfera din Parcul Sărbătorilor de Iarnă de anul trecut.

Iluminatul festiv va fi pornit, probabil, de Ziua Naţională a României, pe 1 Decembrie, iar Parcul Sărbătorilor de Iarnă va fi inaugurat, posibil, în 5 decembrie.

[nggallery id=3050]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Un srilankez, la slujba din Joia Mare la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia: ”În fiecare duminică vin să mă rog lui Dumnezeu, cum făceam acasă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un srilankez, la slujba din Joia Mare la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia: ”În fiecare duminică vin să mă rog lui Dumnezeu, cum făceam acasă” Joia mare la catolici l-a găsit pe un bărbat din Sri Lanka la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Acesta a participat la slujba și ritualul ”spălării […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea