Rămâi conectat

Sport

FOTO, Best Tegbo (Euro Şpring), convocat la naţionala Nigeriei | Fotbalistul african poate ajunge la Jocurile Olimpice 2016 din Brazilia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Best Tegbo Euro Spring1După ce a mizat pe doi campioni europeni la minifotbal, Euro Şpring (locul 4 în Liga a IV-a Alba) are şansa să fie reprezentată la Jocurile Olimpice de la Rio 2016, dacă nigerianul Best Dummene Tegbo (23 de ani) va fi selecţionat în echipa naţională a ţării sale.

Este de câţiva ani în ţară, iar în intersezon îşi căuta echipă la un nivel superior dar n-a reuşit. Atunci l-am adus la Şpring, pentru a-i da o mână de ajutor şi până la urmă sprijinul este reciproc. Ne-a anunţat că pleacă în Nigeria şi din câte am înţeles este vorba de o acţiune de constituire a lotului pentru Jocurile Olimpice din Brazilia„, a menţionat Florin Berţa, antrenorul principal al Euro Şpring.

Viitorul Santimbru - Euro Spring 33Renumele formaţiei din „Ţara Secaşelor” a depăşit demult graniţele judeţului, în condiţiile în care Euro s-a mai remarcat prin faptul că a avut în efectiv doi „tricolori”, Mircea Ioan Popa şi Gabriel Tănase, componenţi ai echipei naţionale de minifotbal a României şi campioni europeni (al doilea plecând în iarnă la Păltiniş Răşinari).

Best este un fotbalist cu calităţi deosebite, mult peste nivelul eşalonului. Poate evolua şi al doilea vârf, în spatele atacantului împins, sau chiar în postura de «playmaker». Ar fi ceva extraordinar să ajungă în Brazilia, la Jocurile Olimpice„, a menţionat antrenorul Florin Berţa

„Best” îşi confirmă prin evoluţiile de pe gazon prenumele, fotbalistul de culoare fiind unul dintre remarcaţii primăverii în echipa condusă de Florin Berţa şi Aurelian Rusu. Tegbo a mai jucat în România la Progresul Pecica (Arad) şi FC Zalău (Liga a 3-a), în iarnă a dat probe de joc la Măgura Cisnădie, dar până la urmă a ajuns în Alba. „”

*De la campioni euroBest Tegbo Euro Spring1peni, la „pata de culoare”

Fotbalistul de profil ofensiv a plecat pentru trei săptămâni în Nigeria, pentru a onora o convocare la reprezentativa „vulturilor verzi”, o acţiune de selecţie în vederea alcătuirii lotului cu care africanii vor aborda jocurile din Grupa B a Jocurilor Olimpice, unde Nigeria a fost repartizată alături de Suedia, Columbia şi Japonia. Tegbo va lipsi în finalul acestui campionat, în care Euro Şpring are şanse să ajungă la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a, în al doilea sezon petrecut pe a 4-a scenă.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea