Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO Batalionul 136 Geniu Alba Iulia a fost reprezentat la exercițiul multinațional ”Trident Joust 2015”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Începând cu luna iunie 2015 și până în luna septembrie 2015, specialiști din cadrul Batalionului 136 Geniu ”Apulum” participă la exercițiul bilateral ”Resolute Castle 2015” ce se desfășoară în comun cu USAREUR în cadrul Centrului de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre (CIL-FT) „Getica” din Cincu, potrivit unui comunicat de presă.

exercitiu militar01Obiectivele principale ale exercițiului sunt creşterea nivelului de pregătire al militarilor din arma geniu prin executarea misiunilor în cooperare cu militari din ţări membre NATO şi îmbunătăţirea infrastructurii pentru instrucţie din poligonul Cincu.

Batalionul 136 Geniu ”Apulum” a fost implicat cu un detașament de 21 de militari, conduși de către maiorul Josan Daniel, care au avut drept sarcini amenajarea unui culoar de mobilitate prin construcția unui drum cu o lungime de 5 km și demararea lucrarilor de construcție a 13 clădiri pentru depozite temporare de materiale și puncte de aprovizionare pentru luptă. S-au dislocat aproximativ 95 000 m3 de pământ cu ajutorul utilajelor de geniu din dotare, militarii români lucrând  în comun cu militarii americani.

Militarii au primit vizita ministrului apărării naționale Mircea Dușa și a șefului gărzii naționale din statul american Alabama, generalul maior Perry Smith, care au apreciat colaborarea fructuoasă dintre militarii noștri și cei americani.

Exercițiul de anul acesta reprezintă începutul unui parteneriat care se anunță a fi unul de durată, între geniștii români și geniștii din țările NATO.

Peste 1.000 de militari din 25 de ţări membre NATO au participat în perioada 15-28 iunie 2015 la exerciţiul ”Trident Joust 2015”, coordonat de Comandamentul Aliat Întrunit de la Napoli, care, pentru o săptămână, s-a mutat în Poligonul CIL-FT din Cincu. Pentru prima dată structuri ale Comandamentului Aliat Întrunit de la Napoli sunt dislocate în România și, tot în premieră, a fost realizat transferul comenzii și controlului Forței de Răspuns a NATO spre această locație temporară. Printre obiective s-au numărat testarea abilității de dislocare din comandamentul de bază (static) într-o zonă de criză; antrenarea în transferul „controlului” unei operațiuni militare compexe dintr-un comandament static într-un comandament din teren, cu menținerea continuității operațiilor în desfășurare.

În exercițiul de la Cincu au fost implicate 25 de națiuni și peste 1.000 de persoane, care au participat într-un mediu  de desfășurare axat pe apărarea colectivă.

Batalionul 136 Geniu ”Apulum” a fost reprezentat la acest exercițiu de către șeful de stat major al unității, locotenent colonel Vlăsceanu Antonel, care a făcut parte din structura de control a exercițiului – EXCON, îndeplinind atribuțiuni pe linia sprijinului de geniu, printre care: asigurarea expertizei pentru șeful echipei de control din partea română, observarea/evaluarea activitatilor pe linie de geniu și colaborarea cu toate elementele echipei de control a exercițiului din cadrul Comandamentului Întrunit. (V.N.)

[nggallery id=710]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea