Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: AUTOSTRADA Sebeş-Turda. Lucrări în desfăşurare pe loturile 1 şi 2, între Sebeş şi Aiud. Se organizează şantiere, se fac sondări de teren şi decopertări

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

autostrada sebes turda 15Lucrările în desfăşurare pe Autostrada Sebeş – Turda, denumită mai nou de autorităţi Mureş-Arieş.

Pe lotul 1, zona Sebeş – Pârâul Iovului, în această perioadă se organizează şantierul şi se execută lucrări de sondare şi decopertare, iar pe lotul 2, de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, se fac sondări de teren. În câteva imagini realizate sâmbătă, 21 februarie, se poate vedea că lucrările au avansat,în privinţa organizării de şantier, dar şi la decopertări, pe cele două loturi ale Autostrăzii Sebeş Turda.

Citiţi şi Autostrada Sebeș-Turda a DISPĂRUT de pe varianta finală a MasterPlanului General de Transport! Vezi cum este numită mai nou autostrada ce va traversa o parte din județul Alba

 autostrada sebes turda 03Autostrtada Sebeş-Turda (A10) va face legătura dintre Autostrada A1 şi Autostrada A3. CNADNR a împărţit tronsonul de 70,0 km în patru loturi de 17 kilometri, 24,2 km, 12,4 km şi 16,3 km: Lot 1 – 17,0 km de la intrarea pe autostradă în Sebeş până la Pârâul Iovului; Lot 2 – 24,3 km de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud; Lot 3 – 12,5 km de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea; Lot 4 – 16,3 km de la nodul Decea până în Turda.

CITIŢI şi La autostrada Sebeș-Turda se face revizuirea acordului de mediu

Licitațiile pentru supervizarea lucrărilor la cele 4 loturi ale Autostrăzii Sebeș – Turda au fost lansate în luna iulie 2014, iar termenul limită de depunere a ofertelor a fost 9 septembrie 2014. Valoarea totală estimată a fost de 45.983.920 de lei fără TVA, adică aproximativ 10 milioane de euro – câte 11.495.980 de lei pentru fiecare lot.

Licitaţia pentru executarea lucrărilor la lotul 1 a fost câştigată de Asocierea Impresa Pizzarotti SpA&Pomponio Constructii SRL Cost: 541,7 milioane lei fără TVA, iar pentru lotul 2, de către Asocierea Aktor şi Euroconstruct Trading 98 SRL”, Cost: 549,3 milioane lei, fără TVA.

Durata contractului pentru ambele loturi este de 70 de luni, din care proiectarea şi executia – 22 de luni, iar perioada de garanţie, de 48 de luni.

Acordul pentru lotul 3 a fost atribuit asocierii italiene Tirrena Scavi – Societa Italiana per Condotte d’Acqua şi are o valoare de 420,5 milioane lei, fără TVA, iar al patrulea tronson va fi construit de PORR Construct – PORR Bau (Austria) în baza unui contract de 470 milioane lei, fără TVA.

Autostrada este construită cu fonduri europene, în proporţie de 85 la sută, şi fonduri guvernamentale, în proporţie de 15 la sută. Costul întregului proiect se ridică la aproximativ 400 de milioane de euro, 100 de milioane de euro pentru fiecare tronson. Autostrada ar urma să fie gata în 2016.

[nggallery id=47]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea