Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Atmosferă de poveste, la Sebeș. 1.700 de cadouri împărțite de Moș Crăciun copiilor, concert de colinde și premii pentru elevii olimpici

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sâmbătă seara, parcul din fața Primăriei Municipiului Sebeș a găzduit un nou eveniment din calendarul Târgului de Crăciun. Peste 2.000 de locuitori ai Sebeșului au răspuns invitației lansate de primarul Dorin Nistor, targul-de-craciun-sebescare a dorit să le ofere copiilor o întâlnire cu Moș Crăciun, iar adulților, un spectacol extraordinar de colinde în aer liber, cu artiști de renume ai scenei românești.

Evenimentul a debutat cu premierea a 17 elevi care au obținut rezultate deosebite la concursurile și olimpiadele școlare, faza naţională, în anul şcolar 2015/2016. Acest moment de premiere a fost rezultatul unei colaborări dintre administrația publică locală, societatea Salv Metal Srl și organizația non-guvernamentală „Ia foto-0021atitudine azi”, care au dorit să ofere o recompensă pentru munca și dăruirea elevilor cu care Sebeșul se mândrește.

Moș Crăciun a fost însoțit de două Crăciunițe vesele, care l-au ajutat să împartă 1.700 de pacheţele cu dulciuri tuturor copiilor prezenţi la eveniment.

Pe scena montată în parc, au urcat colindători dintre cei mai vestiți, pentru a colora atmosfera cu cele mai frumoase cântece de iarnă și pentru a le oferi celor prezenți bucuria colindului străbun. Au colindat: Denisa Bărbat, Alina Secășean, Maria Filimon, Cătălin Hașa, Dorina Nariță, Formația Our Band. Nu a lipsit mult așteptata trupă poseara-magica-la-sebes13p-opera Distinto, care a entuziasmat asistența prin prestația artistică.

”Cu siguranță, în anii următori, Târgul de Crăciun va deveni o frumoasă tradiție  pentru Sebeș, un prilej de bucurie pentru toți locuitorii orașului, care să aducă un strop din magia și generozitatea sărbătorilor de iarnă. În cursul lunii decembrie, la iniţiativa primarului Dorin Nistor, au fost achiziționate și distribuite 7.500 de pachete cu dulciuri, din care 5.500 de pachete au fost destinate tuturor elevilor și preșcolarilor care frecventează instituțiile de învățământ din Municipiul Sebeș, 1.700 de pachete au fost dăruite de Moş Crăciun la evenimentul din 17 decembrie, restul reprezentând donaţii destinate unor asociații care susțin copii sau persoane cu nevoi speciale. Bugetul cheltuit pentru aceste pachete cu dulciuri a fost de circa 130.000 lei.

Citește și:  mesaje de Crăciun și mesaje de Anul Nou

Primarul Municipiului Sebeș, domnul Dorin Nistor, transmite un mesaj de mulțumire tuturor partenerilor care ne-au fost alături în organizarea evenimentelor prilejuite de sărbătorile de iarnă, precum şi cetăţenilor comunităţii noastre pentru prezenţa la evenimente. Avem fericita ocazie de a adresa tuturor urările noastre sincere de sănătate, armonie şi belşug. Fie ca lumina Crăciunului să ne însoţească, pentru a regăsi împreună frumuseţea tradiţiilor româneşti. Sărbători fericite, tuturor!”, a transmir Primăria Sebeș.

[nggallery id=3175]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea