Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO. Aproape 100 de angajați ai APIA Alba au întrerupt activitatea și au protestat față de Legea salarizării

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aproape 100 de angajați ai Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Alba au întrerupt, miercuri, activitatea și au protestat față de noua Lege a salarizării, precizând că veniturile le-ar putea fi diminuate cu până la 50%.

Circa 30 de angajați de la APIA din Alba Iulia au ieșit, miercuri, de la 10.30 până la 12.30, în fața instituției cu mesaje printate pe foi A1 precum: ”Protest spontan al angajaților Centrului județean APIA Alba împotriva Legii salarizării unitare. Absorbție fonduri UE 96% = salariu diminuat cu 50%. Mulțumim!!!!!”.

Daniel Ion Cristea, consilier superior în cadrul APIA, a declarat, pentru ziarulunirea.ro, că în total în Alba protestează 98 de angajați, inclusiv din centrele locale din orașele Baia de Arieș, Câmpeni, Aiud, Sebeș și Blaj.

”Este o acțiune de sensibilizare privitoare la salarizarea personalului care derulează fonduri europene. Considerăm că în cei zece ani de activitate au avut loc performanțe deosebite prin faptul că s-a obținut o absorbție de peste 96% din fonduri alocate pentru APIA. Considerăm că orice scădere a salariilor va duce la o demotivare a salariaților pe plan local și național. Precizăm că prin forma actuală a Legii salarizării se încalcă inclusiv recomandările europene în materie de salarizarea personalului care gestionează fonduri europene”, a spus Cristea Daniel Ion.

De asemenea, angajații APIA au declarat că în momentul de față există riscul ca salariile lor să fie diminuate cu până la 50%.

[nggallery id=4078]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea