Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Ansamblul ”Tradiții Uiorene” din Ocna Mureș a câștigat Marele Trofeu al Festivalului de Folclor ”Vrancea, Plai de dor”, de la Focșani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

traditii-uioreneDupă succesul de la Câmpia Turzii unde au obținut locul 1, dansatorii din Ansamblul Folcloric Tradiții ”Uiorene” al Casei de Cultură din Ocna Mureș au pornit din nou la drum. Destinația a fost Țara Vrancei, mai precis orașul Focșani, unde au participat în data de 12 noiembrie 2016 la Festivalul Concurs de Folclor al Elevilor de Liceu ”Vrancea, Plai de dor”, ediția a-VI-a, reprezentând cu mândrie orașul Ocna Mureș și județul Alba.

Pe scena festivalului din Focșani au urcat, rând pe rând, 17 formații de dansuri populare și 22 de soliști vocali din 13 județe din țară, precum și o formație de dansuri din Republica Moldova.

Dansatorii ocnamureșeni au pus în scenă un colaj de dansuri de pe Valea Mureșului, rezultatele fiind pe măsură: la secțiunea dansuri populare, Ansamblul Folcloric Tradiții Uiorene al Casei de Cultură traditii-uiorene-ansambludin Ocna Mureș a obținut Marele Trofeu. De asemenea, un alt premiu a fost obținut la secțiunea soliști vocali de Georgiana Vesa, care a urcat pe cea de-a doua treaptă a podiumului (locul II).

Festivalul concurs ”Vrancea, Plai de dor„ are ca scop descoperirea şi promovarea tinerelor talente în arta dansului şi a cântecului popular.

”Multumim Primăriei, Consiliului local Ocna Mureș si d-lui primar Silviu Vințeler pentru că au reușit să facă posibilă deplasarea noastră, a Asociației Culturale Tradiții Ocnamureșene și a Ansamblului FolcloricTradiții Uiorene la acest prestigios festival de la Focșani.  Încă o dată felicitări solistei, dansatorilor și instructorilor coordonatori Liana și Alin Stoica pentru munca depusă cu acest inimos ansamblu din Ocna Mureș”, au transmis reprezentanții ansamblului. (C.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

”Cadet pentru o zi” – elevi din Alba Iulia au experimentat viața de ”militar”, la Batalionul 136 Geniu „Apulum”

Unirea Ziarul

Publicat

în

”Cadet pentru o zi” – elevi din Alba Iulia au experimentat viața de ”militar”, la Batalionul 136 Geniu „Apulum” Cu prilejul aniversării Zilei Forțelor Terestre, la Batalionul 136 Geniu „Apulum” s-a desfășurat ieri, 18 aprilie, proiectul „Cadet pentru o zi”. Astfel, elevi de clasele a VII-a și a IX-a din municipiul Alba-Iulia au răspuns pozitiv […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea