Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: ANCHETĂ la Spitalul din Alba Iulia, după ce un băiețel de 9 luni și jumătate a suferit arsuri la mânuță din cauza unei branule pusă de cadrele medicale

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

baietel-ars-mana03Un băiețel de nouă luni și jumătate s-a ales cu mânuța ”arsă” și infectată, după ce a fost tratat de convulsii febrile la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia. Părinții acuză cadrele medicale și spun că totul s-a întâmplat din cauza unei branule pusă greșit, în zona în care a suferit arsuri. Conducerea unității spitalicești a demarat o anchetă internă, după ce a aflat despre acest caz de pe rețelele de socializare.

Mama băiețelului, Maria Panache, a povestit pentru ziarulunirea.ro că a ajuns cu băiețelul la urgențe în noaptea de 25 septembrie, la ora 2.00, după ce acesta a făcut convulsii febrile, având temperatura corpului aproape 40 de grade, și a stat internată, la secția Pediatrie, timp de 5 zile, până vineri, 30 septembrie. Potrivit acesteia, mânuța băiețelului a început să se înroșească încă din prima zi, la o oră după ce i-a fost aplicată branula pentru administrarea tratamentului.

baietel-ars-mana04”În prima zi, după ce i-a pus perfuzia, a început să i se înroșească mânuța. După două zile i-a fost ca o bășică și pe urmă a început să-i sape înăuntru”, a spus Maria Panache.

Vineri, la externare, medicii i-ar fi dat o rețetă și i-ar fi spus să îi dea copilului pe mână cu șprei de arsuri și să-l panseze. Marți, când femeia s-a dus cu băiețelul la Policlinică pentru consult, medicul de aici, îngrijorat de cum arăta mânuța băiatului, ar fi dus-o la un alt medic specialist, la etajul doi, care a fi curățat rana, i-ar fi pus un pansament și i-ar fi spus să îl dea cu betadină.

Văzând că situația se agravează, la două zile, joi, mămica spune că s-a prezentat din nou la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, unde i s-ar fi recomandat să meargă la Cluj-Napoca, deoarece ei nu îi pot face anestezie la copil, fiind așa micuț.

Nu a mai stat pe gânduri, iar joi s-a și prezentat la spitalul de Pediatrie din Cluj-Napoca, unde a fost internată cu băiețelul. Acesta se află acum sub tratament, fiindu-i administrate antibiotice, iar cel mai probabil, potrivit mămicii, copilul va fi operat la mână joi, 13 octombrie. ”Medicii de aici ne-au spus că ar putea fi necesar ca pentru operație să i se ia copilului grefe de piele de pe picior”, a mai spus mama băiatului.

Nicoleta Coșarcă, directorul Spitalului Județean de Urgență Alba: Categoric, cine e de vină plătește!

Contactată telefonic pentru a primi mai multe informații cu privire la acest caz, Nicoleta Coșarcă, managerul spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, ne-a declarat că a aflat despre caz de pe rețelele de socializare și că luni, 10 octombrie, a demarat o anchetă internă, urmând să afle cine este vinovat de cele întâmplate.

”S-a format o comisie internă și am început ancheta. Am luat legătura cu mămica, când se întoarce de la Cluj, să vedem în ce măsură putem suplini ceea ce i s-a întâmplat. Nu am știut nimic, am aflat de pe rețeaua de socializare Facebook.

Îmi pare foarte rău și mă doare inima că un copilaș de 9 luni a pățit așa ceva și vreau să văd, din urgență până la pediatrie, ce s-a întâmplat. Nu pot să spun cine e de vină, dar categoric vă spun că cine e de vină plătește. Nu sunt de acord cu așa ceva și cu astfel de practici”, a spus Nicoleta Coșarcă.

Povestea băiețelului a stârnit revoltă și în rândul internauților, cazul fiind comentat de zeci de persoane care o îndrumă pe mămică să lupte până la capăt, pentru a i se face dreptate.

Fotografiile au fost trimise de mama băiatului pe adresa redacției

[nggallery id=2815]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea