Rămâi conectat

Sport

FOTO: Albaiulianul George Cibu a pășit cu dreptul la întrecerile internaționale de motociclism – locul III la competiția ROSBK din Croația

Ziarul Unirea

Publicat

în

George Cibu din Alba Iulia, pasionat de motociclism viteză, a făcut parte din componența echipei Motoracing Cluj, ale cărei baze au fost puse de cunoscutul pilot local Călin Haplea, campion în 2009. Albaiulianul a concurat recent la întrecerea ce a avut loc la Rijeka, în Croația, întrecere ce face parte din competiția ROSBK, adresată pasionaților de motociclism, reușind să se claseze pe locul al treilea, chiar de la prima participare.

ROSBK este prima competiție de motociclism viteză din România, pe circuite omologate, o serie de șase curse vizitând șase țări în Europa. Piloți de naționalități diferite se aliniază la start în patru variante competiționale: roSBK 1000 superbike, roSBK 600 supersport, 1000 GPRacer CUP, 600 GPRacer CUP.

După ce în 2007 au existat 3 cupe independente organizate în Grecia, în 2008 a luat ființă Romanian Superbike ca o competiție pentru pasionații de motociclism. Din 2008 până în prezent este cea mai puternică competiție moto pe circuit adresată piloților români. Intenția este aceea de a reînvia tradiția interbelică în care motorsportul avea mare succes în România. Etapele competiției se țin pentru cele patru categorii, două de începători: RoSBK 1000 superbike – “clasa regina” * motociclete în patru timpi cu capacitate maxima de 1000cc în 4 cilindri sau 1200cc în 2 cilindri; RoSBK 600 supersport * motociclete în patru timpi cu capacitate maximă de 600cc in patru cilindri sau 750cc in 2 cilindri. Întrecerile se desfășoară în acest an după următorul program: Rijeka 28 – 30 Martie 2014; Pannonia Ring 30 Mai – 01 Iunie 2014; Slovakia Ring Slovakia 20 – 22 Iunie 2014; automotodrombrno 11 – 13 Iulie 2014; Most Czech Republic 01 – 03 August 2014; Hungaroring Hungary 22 – 24 August 2014; automotodrombrno 26 – 28 Septembrie 2014.

Se dorește ca de anul viitor Motoracing Cluj, să devină Motoracing Alba Iulia, cu sprijinul mai multor sponsori și chiar a autorităților, iar echipa din care face parte Geroge Cibu, tânărul albaiulian pasionat de motociclism, intenționează să participe la campionat sub sigla această siglă, în acest mod putând fi promovați și alți piloti din Alba Iulia și chiar din județul Alba.

[nggallery id=1546]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Start de sezon în trombă la mountain bike pentru Miruna și Radu Măda

Dan HENEGAR

Publicat

în

Miruna și Radu Măda, start de sezon în trombă la mountain bike Pentru Miruna și Radu Măda, supervizați de antrenorul Alexandru Avram și preparatorul fizic Lucian Nicolescu, sezonul de mountain bike a început în acest an în afara țării, cu un concurs în Serbia. Weekend-ul trecut, sportivii din Alba legitimați la CSM Mediaș și-au reprezentat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea