FOTO: albaiulianul Călin Cristea a revenit în „Cetate” *Fotbalistul va evolua până la finele sezonului la AFC Unirea 1924 Alba Iulia

Plecat în 2011 la Pandurii Tg. Jiu, fotbalistul albaiulian Călin Cristea (26 de ani) va reveni pentru o perioadă scurtă în „Cetate”, locul unde a început ascensiunea în fotbal. Calin Cristea Unirea Alba Iulia3
Călin Cristea a acceptat să evolueze până la finele stagiunii la proaspăt înfiinţata AFC Unirea 1924 Alba Iulia, având la îndemână încă 8 jocuri din acest sezon.
AFC Unirea 1924 Alba Iulia este lider al Seriei a 2-a din Liga a V-a, cu 18 victorii din tot atâtea meciuri şi un golaveraj impresionant: 109-8. Fotbalistul a bifat în turul campionatului numai 124 de minte în Liga I (două jocuri), mai fiind în 5 rânduri rezervă. Noua grupare din Cetatea Marii Uniri reprezintă alternativa fotbalistică în municipiul reşedinţă din judeţ, după dispariţia formaţiei FC Unirea Alba Iulia, club intrat în faliment.

*Debutează cu ACS Băgău
Călin Cristea nu a jucat niciodată în carieră în al 5-lea eşalon, acesta putând debuta în „alb-negru” sâmbătă, 25 aprilie, pe arena albaiuliană, la confruntarea cu ACS Băgău, contând pentru runda a 19-a. Se poate vorbi de o întoarcere la matcă, în dorinţa de a pune umărul la revigorarea fotbalului albaiulian, Cristea fiind cel mai vârstnic echipier al tinerei trupe conduse de Mihai Dăscălescu, ce mai are un singur jucător trecut de 20 de ani, Andrei Ianc (25 ani)
Mijlocaşul de bandă stânga nu s-a simţit deloc confortabil sub Tâmpa şi s-a despărţit de FC Braşov (cu care semnase vara trecută, pe când era antrenată de Cornel Ţălnar). O mână de ajutor vine dinspre echipa de Liga a V-a, AFC Unirea 1924 Alba Iulia, cu care se şi pregăteşte de câteva săptămâni. „O să-l legitimăm pentru finalul acesta de campionat, pentru că experienţa sa va fi foarte benefică la nivelul unui efectiv extrem de tânăr. Călin este un idol al actualilor jucători, de pe vremea când erau copii de mingi în Liga 1. Cred că i-ar face bine să joace, chiar şi la acest nivel”, a spus antrenorul Mihai Dăscălescu. C. Cristea este un produs 100 la sută al fotbalului albaiulian (a promovat în Liga 1 cu FC Unirea Alba Iulia) şi a evoluat inclusiv în Europa League, cu gruparea gorjeană.

[Gallery not found]

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...