Rămâi conectat

Sport

FOTO: Albaiulianca Miriam Bulgaru – vicecampioană naţională la tenis de câmp, senioare | Performanţă pentru talentata jucătoare, locul trei la dublu mixt

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Performanţă remarcabilă a sportivei albaiuliene Miriam Bulgaru, tenismenă care recent a devenit vicecampioană naţională, la campionatele de senioare. Competiţia s-a disputat la Bucureşti, participând multe senioare din top 500 WTA. Miriam Bulgaru tenis 1Rezultatul talentatei tenismene este cu atât mai preţios, cu cât Miriam a luat startul într-o întrecere superioară ca şi vârstă, în condiţiile în care are 17 ani neîmpliniţi şi categoria sa de concurs este Under 18. „Eu am plecat la turneul acesta fără prea multă încredere că voi ajunge pe podium…dar s-a dovedit ca am fost mai puternică decat mă aşteptam”, a spus Miriam.

În primul tur, competitoarea din Cetatea Marii Uniri a salvat 4 mingi de meci câştigând dramatic, cu scorul 2-6, 7-5, 7-6. Bomba a furnizat-o în turul secund, când a eliminat-o după o prestaţie extraordinară pe Ioana Roşca (400 WTA), scor 6-4, 6-4. În semifinale o altă victimă a fost Irina Fetecău (450 WTA), victorie cu 6-1, 6-4, partidă considerată de specialişti drept cea mai bună din turneu. “În finală cred că şansele nu au fost cu mine, am condus mereu în prime 4 game-uri, am fost foarte aproape, dar poate lipsa experienţei şi-a spus cuvântul”. Ultimul act, la simplu feminin a însemnat şi singurul eşec, 1-6, 3-6, cu Gabriela Ruse (locul 10 în ierarhia mondială a junioarelor). De asemenea la dublu, Miriam a jucat semifinalele alături de Ema Bogdan (fost 150 mondială), fiind învinsă de perechea Ruse/Roşca. Şi la dublu mixt, Miriam Bulgaru a urcat pe podium , pe locul 3, alături de partenerul Călin Manda (Piteşti).

“Rămân fericită şi pozitivă după acest turneu, sunt vicecampioană la seniori şi asta înseamnă enorm pentru palmaresul meu. Aş vrea să-i mulţumesc din suflet domnului Florin Filimon pentru tot sprijinul şi încrederea care mi le oferă. Mulțumesc de asemenea preparatorului fizic Lucian Nicolescu pentru tot timpul care şi-l dedică pentru mine, şi nu în ultimul rând mulţumesc părinților care mă susţin şi au venit la finală!”, a adăugat Miriam Bulgaru. Tenismena este legitimată pentru Olimpia Bucureşti, iar în această săptămână participă la Campionatele Naţionale de seniori pe echipe.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea