Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Alba Iulia, orașul SENSURILOR GIRATORII. Un nou obiectiv în centru, zona magazinului Unirea

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

sens giratoriu alba iulia09E vremea… sensurilor giratorii la Alba Iulia. Mai mult de 10 astfel de obiective au fost construite în ultimii ani în municipiu, iar numărul acestora este în continuă creștere. Un nou sens va fi amenajat  la intersecția dintre Calea Moților și strada Tudor Vladimirescu, zona magazinului Unirea, acolo unde a fost pus deja unul provizoriu, din plastic, și urmează să fie realizate alte cel puțin trei. Amenajarea acestora au scopul de a fluidiza traficul din oraș.

sens giratoriu alba iulia03Giratoriul ce urmează a fi construit în centrul orașului, zona magazinului Unirea, face parte din proiectul de modernizare a zonei, în valoare de 4,7 milioane de lei. Tot în cadrul acestui proiect a fost realizat și sensul giratoriu la intersecţia străzilor Tudor Vladimirescu şi Oborului, în dreptul sediului sucursalei BCR din Alba Iulia.

Contractul de modernizare a zonei a fost încheiat în vara anului 2014 de Primăria Municipiului Alba Iulia cu Elis Pavaje. Proiectul mai prevede reconfigurarea străzii centrale Tudor Vladimirescu, a zonelor pietonale si a celor verzi, reamenajarea intersecțiilor, amenajarea a peste 133 de parcări. Are o perioadă de execuție de 12 luni și urmează să fie finalizat în august, iar potrivit reprezentanților Primăriei Alba Iulia lucrările sunt în grafic.

La final, partea intens circulată din faţa sediilor BCR şi magazinului Unirea ar urma să fie înfrumuseţată şi modernizată, pentru a deveni atât funcţională, cât şi atractivă pentru locuitori şi vizitatori. Accesul la parcare se va face cu bariere. 13 parcaje sunt prevăzute lângă magazinul Unirea şi 7 parcaje lângă BCR.

În procesul de modernizare a zonei pietonale, se vor amenaja locuri de odihnă, zone verzi cu plantaţii joase şi înalte şi sistem de irigaţii.

Reamintim că în acest an au fost puse în funcţiune alte două sensuri giratorii, în zona intersecţiilor Bulevardul Revoluţiei cu strada Vasile Goldiș, respectiv Cloşca cu Revoluţiei. Alte trei care urmează a fi construite, la intersecția Bd. Revoluției 1989 cu str. Calea Moților (în zona Stadionului Municipal), intersecția Bd. Încoronării cu str. O Goga (în zona Cimitirului Eroilor) și intersecția Bd. Încoronării cu Bd. Ferdinand (în zona gării), sunt prevăzute într-un alt contract, încheiat între Primăria Alba Iulia și Firma Elis Pavaje, ce are o valoare de de 1.245.622 de lei fără TVA. Obiectivele ar trebui finalizate în acest an.

Citiți și Trei giratorii noi, în Alba Iulia, în ultimele trei luni. Ultimul, în centru, la BCR. Circulați mai bine?

Tot în urma câștigării unei licitații, firma Elis Pavaje a mai construit, în anul 2011, 4 sensuri giratorii în municipiul Alba Iulia, valoarea contractului fiind de 626.188 de lei.

Având în vedere numărul tot mai mare de astfel de obiective, Alba Iulia ar putea fi supranumit orașul sensurilor giratorii…

[nggallery id=492]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea