Rămâi conectat
SP&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: AFC Unirea 1924 Alba Iulia a ajuns „lanternă roșie”! Adorian Himcinschi: „Nu avem maturitatea necesară”, Dan Mănăilă: „Nu o să-i iert niciodată pe cei de la Mureșul Vințu”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

AFC Unirea 1924 Alba Iulia a ajuns „lanterna roșie” a Seriei a 4-a, după ce a pierdut la Galtiu derby-ul supraviețuirii cu Nuova Mama Mia Becicherecu Mic, „alb-negrii” având mari emoții cu evitarea retrogradării.

Startul returului nu a fost deloc prolific pentru antrenorul Adorian Himcinschi, ce a strâns numai un singur punct în primele două partide din retur, împotriva unor contracandidate. De partea cealaltă, Dan Mănăilă a adunat două victorii, materializate prin cele trei reușite ale lui Patrick Niță.

*Himcinschi: „Rezultat injust, singurul lucru încurajator rămâne jocul”

Răvășit de acest eșec, antrenorul Adorian Himcinschi a încercat să ofere anumite explicații după startul ratat din retur. „Am pierdut un joc avut la dispoziție. Nu avem maturitatea necesară, greșim nepermis, am avut 7-8 ocazii. Rezultatul este injust, știam că va fi un retur foarte greu, jucătorii au calități dar sunt lipsiți de experiență„, a precizat Adorian Himcinschi. Principalul unirist a comentat și faptul că AFC Unirea 1924 Alba Iulia a ajuns „lanterna roșie” a seriei, fiind amenințată cu retrogradarea. „Sincer de când am preluat echipa nu m-am uitat în clasament. Contează doar puncte acumulate și golurile marcate. Aveam așteptări mari și îmi doream să evadăm de acolo. Este foarte puțin un punct din șase împotriva unor contracandidate. Singurul lucru încurajator rămâne jocul„, a mai spus Himcinschi.

Acesta a explicat și înlocuirea lui Lăsconi, acesta intrând la pauză și fiind înlocuit înainte de final. „Lăsconi a intrat cu probleme, a încercat să se sacrifice. Nu avem multe soluții pe bancă, dar cu ce avem ne vom bate până la capăt. Ne așteaptă vremuri grele, avem întâlniri foarte dificile„, a spus Himcinschi.

*Mănăilă: „Unirea este o echipă foarte bună, nu va pierde mai mult de trei jocuri în retur”

Este foarte important să acumulăm puncte, pentru a salva un tur nereușit. Noi avem două obiective clare în acest retur: să ne salvăm de la retrogradare și să scoatem pe piață jucători”, a comentat Dan Mănăilă, care a comentat și prestația formației albaiuliene: „Unirea este o echipă foarte bună, masivă, deși a fost temătoare în prima repriză. Nu va pierde mai mult de trei jocuri în retur

Antrenorul Dan Mănăilă nu a scăpat prilejul pentru a trimite săgeți către cei de la Mureșul Vințu de Joa, fosta sa echipă cu care a promovat în eșalonul terț. „Contează că mă întorc oricând cu drag în Alba și lumea mă apreciază. Îi aștept pe cei de la Mureșul Vințu de Jos să le vină mintea la cap! Nu pot să-i iert pentru că au distrus ceva frumos, creat într-o jumătate de an„, a apreciat Mănăilă.

[nggallery id=3562]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena | Vineri, ora 20.00, Volei Alba Blaj – CSO Voluntari, al 3-lea duel, victoria gazdelor ar prelungi suspansul!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena | Vineri, ora 20.00, Volei Alba Blaj – CSO Voluntari, al 3-lea duel, victoria gazdelor ar prelungi suspansul Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena, mâine și sâmbătă fiind prevăzute alte două întâlniri, de la ora 20.00, în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea