Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO ADR Centru: Tinerii români pot face un stagiu de formare profesională în Germania. Selecția, în 15 martie, la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

formare profesionala germania07ADR Centru susține activitatea reprezentanței Landului Brandenburg în Regiunea Centru, SC Mancom Centru SRL, care, alături de Societatea de Formare Profesională Pritzwalk, din landul german, recrutează 11 tineri cu vârsta între 18 și 27 de ani, pentru un stagiu de formare profesională în Germania, pe o perioadă de 3 ani, în cadrul Programului Erasmus+, Subprogramul Mobipro.

ADR Centru se implică activ în sprijinirea, pe de o parte, a activității IMM din Regiunea Centru, iar pe de altă parte în corelarea dintre cererea de forță de muncă și oferta concretă în acest sens. Este evident că o oportunitate pentru tinerii români, promovată în Regiunea Centru de reprezentanța Landului Brandenburg, nu poate fi decât benefică pentru îmbunătățirea climatului socio-economic local. Pe de altă parte, la întoarcerea lor în țară, tinerii care și-au făcut ucenicia în Germania vor transfera o importantă parte a cunoștințelor lor teoretice și tehnice către mediul în care vor evolua profesional.

Meseriile care pot fi alese de către tinerii care doresc să beneficieze de acest program sunt cea de electronist, mecanic industrial, mecatronică sau tehnician mecanic pentru scule așchietoare. Cursurile de formare profesională sunt certificate la nivel european și durează 3 ani. La finele stagiului, tinerii vor putea să își găsească un loc de muncă în Germania, ca și muncitori calificați în industria automotivelor, construcții de mașini sau service-uri auto, precum și în cadrul firmelor, române sau germane, din România. Aceste tipuri de meserii sunt, în Germania, în cele mai multe dintre cazuri, mult mai bine plătite decât în cazul absolvenților cu studii superioare.

Selecția tinerilor care doresc să obțină o calificare profesională în Germania are loc în Alba Iulia, până în data de 15 martie, iar în perioada aprilie – august 2016 vor putea participa la cursuri de limba germană. Începând cu 1 septembrie 2016 cei selectați vor urma cursurile de formare profesională în sistem dual în Germania, Landul Brandenburg. Tinerii participanți la acest program, dacă sunt și bine motivați, vor primi, pe perioada stagiului de formare profesională din Germania, o indemnizație lunară de ucenic corespunzător meseriei alese. Din această indemnizație aceștia își vor putea plăti toate cheltuielile.

Tinerii candidați interesați sunt rugați să trimită, până la data de 9 martie 2016 următoarele documente scanate la adresa de mail [email protected]: Copie după buletin, CV, Copie a ultimei diplome de studii absolvite. Nu se acceptă absolvenții de școală profesională în sistem dual și absolvenții de Master, indiferent de domeniu, iar cunoașterea limbii germane, deși nu este o cerință obligatorie, poate fi un avantaj. Începând cu data de 10 martie, reprezentanții Landului Brandenburg și ai societății de formare profesională vor derula interviurile de recrutare. Mai multe informații despre această selecție de potențiali beneficiari ai programului MobiPro se pot obține la d-na Meda Firu – SC MANCOM CENTRU SRL – telefon 0749.25.63.59, sau la adresa de e-mail specificată. (A.M.)

[nggallery id=1703]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea