Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Activităţi informativ preventive ale IPJ Alba în unităţile de învăţământ. Recomandări pentru perioada vacanței

Ziarul Unirea

Publicat

în

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Alba au continuat activităţile informativ preventive în unităţile de învăţământ. Elevii au fost sfătuiţi să adopte un comportament preventiv şi să evite violenţa, inclusiv pe perioada vacanţei intersemestriale.

polÎn săptămâna premergătoare vacanţei intersemestriale, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Alba au continuat activităţile de informare şi prevenţie, în şcolile din municipiul Alba Iulia.

Temele abordate au vizat prevenirea delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor, atât în viaţa reală cât şi în mediul on-line.

De asemenea, poliţiştii le-au adresat elevilor recomandări utile siguranţei lor, cu atât mai mult cu cât urmează vacanţa intersemestrială, iar unii dintre ei vor pleca în tabere şi excursii.

Iată câteva dintre recomandările poliţiştilor:

– Nu legaţi prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant. Nu intraţi în anturaje dubioase!

– Nu primiţi nimic de la persoane necunoscute sau despre care aveţi puţine informaţii!

– Evitaţi frecventarea locurilor şi mediilor unde se consumă alcool, droguri sau se practică jocuri de noroc!

– Nu vă jucaţi pe drumurile publice sau în apropierea acestora şi alegeţi locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini!

– După căderea întunericului sau în alte condiţii de vizibilitate redusă, folosiţi haine de culoare deschisă sau cu elemente reflectorizante, care vă fac mai vizibili în lumina farurilor!

– Traversaţi strada numai pe trecerea de pietoni şi doar la culoarea verde a semaforului! (Z.U.)

[nggallery id=1595]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

30-31 martie: Jandarmii din Alba, activități la Carolina Mall din Alba Iulia. Prezentarea tehnicii din dotare și autospecialelor de intervenție

Bogdan Ilea

Publicat

în

30-31 martie: Jandarmii din Alba, activități la Carolina Mall din Alba Iulia. Prezentarea tehnicii din dotare și autospecialelor de intervenție Jandarmeria Română împlinește în acest an 174 de ani de la înființare, iar Inspectoratul de Jandarmi Județean „Avram Iancu” Alba a pregătit activități pentru publicul interesat. Cu prilejul sărbătoririi a 174 de ani de la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea