Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO Acțiune a polițiștilor din Alba, înainte de Paște: Amenzi de peste 22.000 de lei, carne, alcool și alte bunuri confiscate după controalele de joi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Poliţiştii din Alba au continuat acțiunile pentru protejarea populaţiei împotriva actelor comerciale ilicite şi combaterea evaziunii fiscale. Zeci de comercianţi au fost verificaţi în cursul zilei de joi, 28 aprilie. Au fost aplicate amenzi în valoare totală de 22.455 lei şi a fost confiscată carne, alcool şi alte bunuri.

La data de 28.04. 2016, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu specialişti ANSVA şi ANPC au efectuat controale ce au avut ca scop prevenirea şi combaterea activităţilor comerciale ilicite.

Totodată, poliţişti de la ordine publică şi cei de la rutieră au fost prezenţi în locurile aglomerate şi pe principalele artere rutiere, în vederea prevenirii evenimentelor negative şi diminuării riscului rutier.

Cu ocazia acestei acţiuni au fost aplicate 130 de sancţiuni contravenţionale, din care 23 pentru fapte de natură economică. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 22.455 lei.

În urma controalelor efectuate, au fost confiscate 22 de kilograme de carne şi produse din carne, 14 litri de alcool şi alte bunuri comercializate ilegal.

Exemplu:

controale politia alba02Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din IPJ Alba au efectuat un control la o societate comercială cu punct de desfacere în municipiul Alba Iulia, specializată în comercializarea produselor vestimentare.

Cu ocazia verificărilor, poliţiştii au constatat că în magazin erau expuse, pentru vânzare, produse de îmbrăcăminte purtând etichetele unor mărci celebre, dar care nu prezentau caracteristicile calitative specifice acestor mărci.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de “punere în circulaţie a unui produs, purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice şi au luat măsura ridicării, în vederea continuării cercetărilor, a 289 de produse vestimentare (cămăşi, tricouri, pulovere).

[nggallery id=2040]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Tânără din Alba bătută de iubit: Agresorul s-a ales cu dosar penal și ordin de protecție

Bogdan Ilea

Publicat

în

Tânără din Alba bătută de iubit: Agresorul s-a ales cu dosar penal și ordin de protecție Un bărbat de 51 de ani, din localitatea Șard au anunțat polițiștii pentru că fiica acestuia a fost agresată de către propriul iubit. Tânărul de 19 ani din Alba Iulia s-a ales cu dosar penal și ordin de protecție. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea