Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Academicianul clujean, profesorul Gyenge Csaba a primit ”Medalia de Onoare a Orașului Cugir”

Ziarul Unirea

Publicat

în

medalie onoare academician Gyenge Csaba 04Consiliul local al orașului Cugir s-a întrunit vineri, într-o ședință solemnă consacrată înmânării distincției ,,Medalia de Onoare a Orașului Cugir”, acad. pof. univ. dr. ing. Gyenge Csaba de la Universitatea Tehnică Cluj – Napoca.

Reuniunea a avut loc la aproape două luni, de la adoptarea în Consiliul local Cugir a unui proiect de hotărâre inițiat de grupul de consilieri ai P.S.D, Mircea Trifan, Horia Rotche, Mircea Simu, Aurel Păștină și Bogdan Dumitru, care a propus acordarea acestei valoroase recunoașteri profesotului clujean. Un semn de apreciere din partea cominității locale decernat distinsului profesor pentru activitatea tehnico științifică desfășurată în colaborare cu specialiștii de la Uzina Mecanică Cugir, în sprijinul promovării prestigiului orașului atât în țară, cât și în străinătate.

Selectând din biografia renumitului professor, rezultă că, în cei 9 ani cât a lucrat la Uzina Mecanică Cugir (1961- 1970), Gyenge Csaba a ocupat funcții de inginer tehnolog, șef birou scule, adjunct Serviciu Cercetare, remarcându-se prin pasiunea deosebită față de tehnică și activitatea de promovare a tehnologiilor moderne. În perioada cât a locuit la Cugir a fost și profesor cumulard la școala profesională și liceul seral, predând cursuri de Tehnologia meseriei, Matematică și Fizică, iar după înființarea secției de subingineri la Cugir, a predat timp de 10 ani (1979 – 1989), Tehnologia Fabricării Mașinilor. Și înainte, dar și după 1989 a militat continuu pentru recunoașterea națională și internațională a industriei, culturii și a cetățenilor din Cugir și a luat parte la diferite activități științifice organizate la nivelul orașului Cugir”. Din anul 2013 este membru al Academiei Maghiare de Științe, iar în anul 2015, Consiliul Județean Cluj i-a conferit titlul de ,,Senior al Cetății”.

Despre personalitatea academicianului Gyenge Csaba au vorbit: primarul Adrian Teban, viceprimarul Horia Rotche, consilierii locali, Emil Muntean și Mircea Simu, Alexandru Micaciu – directorul Colegiului Tehnic ,,Ion D. Lăzărescu”, prof. univ. dr. ing. Petru Berce- Universitatea Tehnică Cluj – Napoca, președintele Asociației Pro Cugir, Aurel Voicu, Rodica Florea – director, Casa de Cultură Cugir.

Vădit emoționat, profesorul a mulțumit aleșilor Cugirului pentru onoarea care i s-a făcut acordându-i-se această distincție, mărturisind că perioada cât a lucrat și a trăit în Cugir a însemnat un moment important din viața sa, care i-a marcat în mod special cariera profesională.

Constantin PREDESCU

[nggallery id=1642]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie

Bogdan Ilea

Publicat

în

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie În mai multe localități din județul Alba sunt programate întreruperi ale furnizării de energie electrică în perioada 8-14 aprilie. În data de 8 aprilie: Daia Română, Strada Școlii între orele 08:00-16:00. În data de 8 aprilie: BLAJ, Strada […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea