Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO: Absorbția fondurilor europene analizată la Primăria Alba Iulia cu reprezentanți ai Comisiei Europene – Unitatea pentru România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Absorbția fondurilor europene la nivel local a fost analizată, miercuri, la Primăria Alba Iulia, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanți ai Comisiei Europene – Unitatea pentru România.

Oaspeții municipalității au fost Carsten Rasmussen, seful Unității pentru România în cadrul DG Regio, Iulia Șerban manager POR Unitatea pentru România, Koen Delanghe manager Program POR, Valentin Cornilă-Director General Autoritatea de Management a POR 2014-2020 și Simion Crețu – Director ADR Centru.

”Nu ne-am întâlnit pentru a primi o diplomă sau un certificat de calitate, pentru că Alba Iulia a arătat de mult că știe și poate. În analiza de azi căutam greșelile trecutului, limpezim prezentul și ne asigurăm viitorul banilor europeni. Am pus pe tapet realitatea, fără a o înăspri și fără a o îndulci, exact așa cum am trait-o în alocarea bugetară 2007-2013. Am ridicat problema corecțiilor rezultate din gândirea incertă a unui sistem viciat, cu reguli aberant aplicate când dupa lespezi de maculatură ești penalizat că ai greșit o semnătura. E discuția din spatele frământărilor, pentru că banii europeni nu vin ca pe fuior, constant și încetișor. Dincolo de aprecierea domnului Rasmussen, analizăm ce ajustări se pot face la strategii, odată cu publicarea ghidurilor pe Axa 4 din POR. Probabil, din nou, din Alba Iulia vor pleca cele mai bune sugestii pentru a ușura munca tuturor cu fonduri europene între 2014-2020. De altfel, acesta este obiectivul nostru: relația cu auditul și ANAP. Urmează și vizita în Cetate, iar mâine vom concluziona”, a scris primarul Mircea Hava pe pagina sa de socializare.

Acesta a menționat că, în cadrul întâlnirii, Carsten Rasmussen a declarat: „Vrem ca Alba Iulia să fie un model ce va fi replicat la nivel de țară. Ne place ce faceți, mai ales în contextul dificil în care ne aflăm cu absorbția”.

Oficialii de la Uniunea Europeană se află la Alba Iulia pentru a participa la Comitetul de Monitorizare POR, care va avea loc joi.

[nggallery id=4263]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Explozie a infracționalității economice în județul Alba în 2023: A crescut cu 13,7% față de anul precedent

Bogdan Ilea

Publicat

în

Explozie a infracționalității economice în județul Alba în 2023: A crescut cu 13,7% față de anul precedent În anul 2023 deși rata infracționalității a scăzut cu 1% față de anul 2022, a avut loc o creștere exponențială a infracționalității economice. Aceasta a crescut cu 13,7%, așa cum a precizat Comisar-șef de poliție, Florin Dogaru în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea