Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: A treia ediție a Festivalului ”Descoperă Rowmania”, la Alba Iulia – vâslașii amatori s-au întrecut din nou cu canotcile pe Mureș

Ziarul Unirea

Publicat

în

La Alba Iulia se desfășoară, în acest weekend, a treia ediție a Festivalului ”Descoperă Rowmania”. Competiția din acest an a fost programată să se desfășoare în două zile, sâmbătă și duminică, iar programul a fost întocmit în așa fel încât toată lumea să se distreze – atât pasionații sportului cu vâsle, cât și susținătorii lor, sau simplii spectatori, mari și mici.

row8Pe lângă concurs, aceștia vor putea asista sâmbătă seara la demonstraţia de vâslit a maestrului Ivan Patzaichin, la un spectacol de spectacol de reenactment istoric cu daci și romani (demonstrații de luptă și reconstituirea istorică a unui atac al romanilor de pe podul peste Mureș), urmate de un foc de tabără și o demonstrație de gătit la ceaun.

Până acum s-au înscris în competiţie 15 echipe: ISU Alba, STP, Ludus Apulensis, Albaiulienii, Piraţii din Oarda, Partoş, Cercetaşi Aiud, Bombardierii Acvatici, Nautilus, Krysopolis, Ancău Company, Albatros, Campo Travi, Unlimited Adventure și Mol Romania care au concurat la canotcă 10+1.

Concursul s-a desfășurat pe cinci serii, pe o distanță de 200 metri, pe trei culoare delimitate prin balize.

În semifinale au intrat echipele: Pirații din Oarda (cel mai bun timp înregistrat în concursul de astăzi – 32”60), Krysopolis (34”43), Ancău Company (35”14), STP (35”70), Bombardierii Acvatici (36”91), ISU Alba (37”31), Ludus Apulensis (37”76),  Partoș (38”32) și Cercetașii Aiud (38”70). Cei trei câștigători se vor întrece în finala programată să se desfășoare duminică, de la ora 10.00, iar echipa câştigătoare va participa la finala națională ”Descoperă Rowmania” de la Tulcea, din data de 30 august.

Descoperă Rowmania Alba Iulia este un eveniment organizat de Asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23” împreună cu Primaria Municipiului Alba Iulia, cu sprijinul: Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, Clubului Sportiv Unlimited, AQUA Carpatica, Apele Romane, Apa Nova Bucuresti şi Radio Romania.

Iată programul de duminică, 26 iulie

9.00 – 10.00 Sesiuni de antrenamente (echipe)
9.00 – 10.00 Înscrieri la concursul de FUN Rowing (probe distractive de vâslit în echipă)
10.00 – 11.00 Desfășurarea concursului de canotcă 10+1, tragere la sorți (semifinale, finala)
11.00 – 12.00 Desfășurarea concursului de FUN Rowing (pe probe)
12.30 – 13.00 Festivitatea de premiere a concursului de canotcă 10+1 și a concursurilor de FUN rowing
13.00 – 15.00 Demonstrație de gătit la ceaun făcută de către daci și romani, degustare.

[nggallery id=784]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță deosebită pentru un elev de clasa a VI-a din Alba Iulia: Stănilă Răzvan, locul I la Olimpiada Micilor Istorici – Faza Județeană și calificare la națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanță deosebită pentru un elev de clasa a VI-a din Alba Iulia: Stănilă Răzvan, locul I la Olimpiada Micilor Istorici – Faza Județeană și calificare la națională Răzvan Stănilă este elev în clasa a VI-a, la Școala Gimnazială “ Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La sfârșitul lunii martie, tânărul învățăcel a participat la Olimpiada Micilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea