Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: 26 iunie – Ziua Internaţională împotriva consumului şi traficului ilicit de droguri. Activități organizate de Centrul Antidrog Alba, la Sebeș, Săsciori și Penitenciarul Aiud

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Agenţia Naţională Antidrog, prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Alba, desfăşoară, în perioada 21-26 iunie 2017, o serie de activităţi specifice, de informare, conştientizare şi educare a populaţiei cu privire la problematica drogurilor în România, pentru marcarea Zilei Internaţionale Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri.

În calitatea sa de coordonator naţional al politicilor publice din domeniul reducerii cererii si ofertei de droguri, ANA/CPECA Alba va implementa campania naţională „Colorează-ţi viaţa altfel…fără droguri!”, pentru informarea, sensibilizarea şi conştientizarea populaţiei generale (15 – 64 ani), în legătură cu factorii de risc şi de protecţie în consumul de droguri, corelativ cu promovarea alternativelor sănătoase de viaţă, în special a celor cultural-sportive.

Astfel, CPECA Alba, în parteneriat cu Penitenciarul Aiud, a organizat o activitate de informare cu privire la fenomenul drogurilor adresată persoanelor private de libertate din cadrul Penitenciarului Aiud, şi a  participat în calitate de partener, la un workshop cu tema promovarea mesajelor prosanogene cu ocazia derulării campaniei dedicate Zilei Internaţionale Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri, organizată de DSP Alba.

În data de 25 iunie 2017, CPECA Alba în parteneriat cu Consiliul Județean Alba – Centrul de Cultură Augustin Bena Alba Iulia a desfăşurat la Festivalul Cetăţilor Dacice de la Săsciori activităţi de informare – sensibilizare – conştientizare, precum şi activităţi de petrecere a timpului liber, concursuri cu tematică antidrog, destinate copiilor şi tinerilor, a fost organizat un stand pentru distribuirea materialelor de promovare şi au avut loc dezbateri pe teme corelate cu uzul, abuzul și traficul de droguri. Totodată în parcul central din municipiul Sebeș a fost desfășurat un flashmob cu mesajul Colorează-ți viața altfel„  prin aceasta dorindu-se  tragerea unui semnal de alarmă împotriva consumului și traficului ilicit de droguri.

Specialiştii antidrog invită publicul să se alăture acestui demers, pentru a trage un semnal de alarmă cu                  privire la riscurile şi consecinţele nocive ale consumului şi traficului de stupefiante.

***

Începând din 1987, în fiecare an, în data de 26 iunie, la nivelul tuturor ţărilor membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) se marchează Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri, ca expresie a determinării ONU de a consolida acţiunile şi cooperarea la nivelul statelor membre, pentru atingerea obiectivului de a avea o societate internaţională fără consum abuziv de droguri.

An de an, Oficiul Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC) este promotorul campaniei internaţionale de sensibilizare privind provocarea majoră pe care drogurile ilicite o reprezintă pentru societate în ansamblu şi încurajează derularea, în lumea întreagă, a cât mai multor activităţi de atenţionare cu privire la acest fenomen.

Tema UNODC pentru Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri de anul acesta are ca mesaj: „Întâi ASCULTĂ! Ascultându-i pe copii şi tineri, realizezi un prim pas pentru a-i creşte sănătos şi în siguranţă”.

Medicii, psihologii şi asistenţii sociali ai Agenţiei Naţionale Antidrog atrag atenţia asupra riscurilor la care se expun persoanele care consumă droguri: infecţii grave (HIV, HVC, HVB, TBC etc.), infarct sau hemoragii cerebrale, deces, abandon şcolar, degradarea relaţiilor sociale, pierderea locului de muncă, infracţionalitate etc.

[nggallery id=4257]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident în Alba Iulia: Două mașini s-au tamponat pe strada Tudor Vladimirescu

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident în Alba Iulia: Două mașini s-au tamponat pe strada Tudor Vladimirescu Un accident s-a produs în 20 aprilie, în jurul orei 14:00, în Alba Iulia, pe strada Tudor Vladimirescu. Din fericire, persoanele implicate nu au fost rănite. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru asigurarea măsurilor specifice, cu două autospeciale, la un accident […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea