Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: 20 de specialiști din cadrul DGASPC Alba, formați în domeniul drogurilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Agenția Națională Antidrog (ANA), prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba (CPECA), a organizat, în perioada 12-13 iunie 2017,  o sesiune de formare de bază în domeniul drogurilor, la care au participat 20 de specialiști din cadrul DGASPC Alba. Sesiunea de formare a însumat 16 ore de învățare și a fost susținută de un formator acreditat din cadrul CRPECA Alba Iulia.

Temele abordate au vizat tendințele fenomenului consumului de droguri în România și la nivelul județului Alba, principalele categorii de droguri și efectele acestora, fenomenul noilor substanțe  psihoactive, semnele consumului de droguri, cadrul legal și sistemul de coordonare a politicilor publice în domeniul drogurilor, sistemul integrat de asistență destinat persoanelor dependente de droguri, noțiuni și concepte teoretice utilizate în prevenirea consumului de droguri.

Formarea specialiștilor la nivel local reprezintă un alt pas în efortul ANA de a informa, educa și conștientiza personalul de specialitate din instituțiile publice locale cu privire la consecințele consumului de droguri asupra individului.

La finalul cursului participanții – asistenți sociali, psihologi și pedagogi sociali de pe raza județului Alba  vor primi certificate de participare eliberate de Centrul Național de Formare și Documentare în domeniul Drogurilor din cadrul Agenției Naționale Antidrog.

Agenția Națională Antidrog este deschisă spre colaborare interinstituțională, în vederea prevenirii și combaterii traficului și consumului ilicit de droguri, iar acest lucru se poate realiza în primul rând prin formarea pe această problematică și a altor specialiști din structuri cu atribuții în domeniu.

[nggallery id=4172]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital

Bogdan Ilea

Publicat

în

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital Polițiștii din Sântimbru au reținut un bărbat de 30 de ani din Ighiu, pe raza localității Coșlariu, după o bătaie. Acesta i-ar fi provocat leziuni la cap unui bărbat de 38 de ani din Teiuș. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea