// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Fostul primar şi viceprimar din Hunedoara condamnaţi la 5 ani de închisoare pentru abuz în serviciu și plata a 170.000 lei daune materiale

Miercuri, 3 octombrie 2012, Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat sentinţa în urma soluţionării dosarului penal nr. 834/57/2011 în care au fost trimişi în judecată în 28.06.2011 Hada Ovidiu Marius (primar al municipiului Hunedoara la data săvârşirii faptelor), Dan Nicolae Robert (viceprimar al municipiului Hunedoara la data săvârşirii faptelor), Căpâlnă Daniela – Arietaef serviciu buget, finanţe, contabilitate în cadrul Primăriei, la data săvârşirii faptelor) şi ŢIPLEA IOAN (inspector de specialitate la Compartimentul Achiziţii Publice din cadrul Primăriei Hunedoara, la data săvârşirii faptelor) .

Sentinţa Curţii de Apel Alba Iulia în rezumat:

Prin sentinţa nr.117 pronunţată în 03.10.2012 Curtea de Apel Alba Iulia a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul Hada Ovidiu-Marius, la pedeapsa de 5 ani închisoare cu executare şi 10 ani interzicerea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată şi complicitate la infracţiunea de conflict de interese în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul Dan Nicolae Robert, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu executare şi 10 ani interzicerea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată şi complicitate la infracţiunea de conflict de interese în formă continuată.

Condamnă pe inculpata Căpâlnă Daniela – Arieta, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu executare şi 10 ani interzicerea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată şi complicitate la infracţiunea de conflict de interese în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul Ţiplea Ioan, la pedeapsa de 5 ani închisoare cu executare şi 10 ani interzicerea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată şi conflict de interese în formă continuată.

Obligă pe cei patru inculpaţi în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Aris Mondo Consulting SRL la plata către partea civilă Municipiul Hunedoara prin Consiliul local al Municipiului Hunedoara a sumei de 171.212,36 lei daune materiale.

Hotărârea instanţei nu este definitivă, poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la data comunicării cu inculpatul Hada Ovidiu Marius şi partea responsabilă civilmente şi de la pronunţare cu celelalte părţi, competenţa soluţionării recursului revenind Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Referitor la celălalt dosar (nr.158/57/2011) în care au fost trimişi în judecată la Curtea de Apel Alba Iulia (în 18.02.2012) cei 4 inculpaţi, acesta are termen de judecată stabilit pentru data 16.10.2012 fiind amânată judecarea cauzei pentru depunerea raportului de expertiză.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136