Rămâi conectat

Politică Administrație

Fostul comandant al IPJ Alba, Ioan Nicolae Căbulea, în cărți pentru funcția de prefect

Dragoş Suciu

Publicat

în

Chestorul principal Ioan Nicolae Căbulea, trecut în rezervă, fost comandant al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Alba, este în cărți pentru funcția de prefect al județului Alba.

Funcționari din Instituția Prefectului Alba au declarat, luni, pentru ziarulunirea.ro, că în ultima perioadă, pe lângă șeful Gărzii de Mediu Alba, Dănuț Hălălai, pentru funcția de prefect este vehiculat și numele lui Ioan Nicolae Căbulea, care s-a pensionat în 2016 la vârsta de 59 de ani de la vârful IPJ Alba.

Ioan Căbulea a fost șef al IPJ Alba de trei ori și a deținut posturi de conducere la Inspectoratului General al Poliției Române sau în Ministerul Afacerilor Interne. Căbulea a fost numit, în 2012, de fostul premier Victor Ponta secretar de stat în MAI și a coordonat Departamentul de Ordine și Siguranță Publică.

Informațiile sunt surprinzătoare întrucât în ultimele luni, de la câștigarea alegerilor parlamentare de PSD, numirea în funcția de prefect a lui Dănuț Hălălai, șeful Gărzii de Mediu Alba, părea o simplă formalitate, care va fi rezolvată de trecerea timpului. În continuare, Dănuț Hălălai are cele mai mari șanse să fie numit în funcția de prefect, însă situația nu este tranșată, potrivit unor surse.

Zvonurile potrivit cărora Căbulea ar putea ocupa această funcție s-au întețit după ce, joi, Monica Popescu, fost membru ALDE și funcționar public în cadrul Primăriei Alba Iulia, a fost numită în funcția de subprefect, iar pentru funcția de prefect nu s-a efectuat nicio schimbare.

Actualul prefect al județului Alba, numit în funcție de Guvernul Cioloș, este Mihaela Albu.

Citește și FOTO-VIDEO: Noul subprefect al județului Alba, Monica Popescu, învestită oficial în funcție


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online Internetul este, fără îndoială, un plus pentru noi toți. N-am fost nicicând mai aproape, chiar și de la distanță, cum suntem acum, în epoca digitală. O simplă postare și un singur click ne țin în contact, ne oferă acces la informație și schimb […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea