Rămâi conectat

Actualitate

Fonduri de 147 de milioane de euro pentru proiecte de investiții pe energie verde

Ziarul Unirea

Publicat

în

În perioada 17 iulie 2017 — 31 decembrie 2018, producătorii de energie electrică și termică pot depune cereri de finanțare pentru investiții în producerea energiei electrice și/ sau termice din biomasă/ biogaz și energiei geotermale (RES), precum și investiții în cogenerare de înaltă eficiență.

”Prin apelurile lansate astăzi, ne dovedim responsabili față de urmașii noștri. Investim în sursele regenerabile de energie, în economia de combustibili si în eliminarea emisiilor de carbon aferente combustibililor fosili. Fondurile europene sunt, deci, si despre protejarea mediului si a viitorului planetei”, a declarat ministrul Rovana Plumb.

Bugetul total al celor două apeluri cu depunere continuă este de 147,38 milioane euro, din care productia de energie din RES are o alocare de 83,85 milioane euro, iar pentru cogenerare de înaltă eficiență sunt alocati aproximativ 63,53 milioane euro.

Pot depune proiecte următorii solicitanți:

*Unitățile administrativ teritoriale (UAT) /Subdiviziunile administrativ-teritoriale/ A de dezvoltare intercomunitară (ADI) care produc energie termică în scopul furnizării în rețeaua de transport și distribuție pentru asigurarea serviciului public de alimentare cu energie termică sau pentru consumul propriu;

*Societățile care au ca activitate producerea de energie în scopul comercializării;

*Societățile din industrie sau reprezentantul parc industrial care înregistrează consumuri energetice de peste 200 țep / an.

Despre POIM 2014-2020:

Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020 este al doilea program ca mărime din UE, cu o alocare de aproximativ 12 miliarde euro pentru sectoarele de transport, mediu si energie.

MDRAPFE a lansat, până în prezent, ghiduri pentru proiecte în valoare de 5,9 miliarde euro pentru transport, 3,5 miliarde euro pentru mediu si 569 milioane euro pentru energie.

Sursa: Serviciul de Comunicare Instrumente Structurale


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea