Rămâi conectat

Ştirea zilei

Florin Roman: „Sunt dispus inclusiv la a intra în greva foamei în semn de protest faţă de bătaia de joc la adresa Centenarului!”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman a declarat, vineri, că în următoarea perioadă pentru parlamentarii de Alba sunt prioritare demersurile pentru a convinge Guvernul să aprobe proiectele privind aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire, la Alba Iulia şi că este dispus să treacă la o formă extremă de protest – greva foamei în Parlamentul României – dacă solicitările nu vor fi luate în seamă.

„Tema noastră principală, a deputaţilor de Alba, va fi lupta pentru Centenar, pentru că, din punctul nostru de vedere, dacă nu mişcăm lucrurile foarte repede, în două luni de zile, este probabil să nu mai putem face nimic până în 2018, pentru că lucrările trebuiesc licitate, trebuiesc executate şi asta necesită timp. Eu am cerut demisia băiatului de la Departamentul Centenar, un om care nu are absolut nicio legătură cu partea de istorie, e fost agent de pază, o meserie frumoasă de altfel, dar nu înţeleg care este legătura cu Departamentul Centenar. Un băiat care scria comunicate de presă la PSD, probabil că le scria foarte bine şi de asta a fost pus ca şef al Centenarului. Vă repet, din păcate niciun fel de legătură cu partea de istorie a României pe care ar trebui s-o aibă un om care accede într-o asemenea funcţie. Protestele şi presiunile noastre se vor înteţi, mediatic, parlamentar. Am avut şi săptămâna aceasta o declaraţie politică pe tema Centenarului, proiectele sunt făcute de primărie şi de consiliul judeţean, sunt ajunse pe masa guvernanţilor, este nevoie doar de voinţă politică. S-au făcut lucruri şi pe vremea lui Ceauşescu, în 1968, s-au făcut şi atunci când am aniversat 80 de ani de la Marea Unire, daca vă amintiţi, pe diferite ministere s-a reabilitat Arhiepiscopia, Sala Unirii, Muzeul Naţional etc. Din păcate acum ne lovim de un blocaj total. Eu i-am informat pe colegi că dacă lucrurile vor merge aşa sunt dispus inclusiv la proteste extreme. Deci, dacă până la începutul sesiunii nu se întâmplă nimic, eu sunt dispus inclusiv la a intra în greva foamei în semn de protest, în Parlamentul României, faţă de bătaia de joc la adresa Centenarului. Vreau să fie o chestiune foarte serioasă, chiar nu ne jucăm cu treaba asta! Ne putem juca cu orice, dar nu ne putem juca cu 100 de ani de la Marea Unire!”, a declarat Florin Roman.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea