Rămâi conectat

Ştirea zilei

Florin Roman: Primăria Sebeș nu și-a respectat angajamentul făcut față de compania Dailmer – Star Transmission

Bogdan Presecan

Publicat

în

În cadrul unei conferințe de presă organizate luni, 3 iunie, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman, a făcut câteva precizări legate de solicitările făcute de către compania germană Daimler GA către autoritățile locale, respectiv consiliul județean și primăria din Sebeș, în vederea optimizării condițiilor pentru realizarea investiției anului din România – unitatea de producție componente auto pentru Mercedes-Benz din municipiul Sebeș.

Acesta a subliniat faptul că Primăria Sebeș nu și-a respectat partea de angajament stabilit în cadrul unui protocol semnat de administrația județeană și Consiliul Local Sebeș cu reprezentanții companiei Daimler.  Roman mai afirmă, că deși și-a cam uitat angajamentele semnate, primarul Sebeșului Alexandru Dăncilă, a preferat să se prezinte prin poze, referindu-se la prezența acestuia alături de președintele PSD Ioan Dîrzu la semnarea contractului între compania germană și ministrul Marilor Proiecte de Interes Național și Investiții Străine, Dan Șova. Vicele CJ Alba a făcut în acest sens un apel către colegii săi din administrația publică locală să dea dovadă de seriozitate și să își ducă  fiecare angajamentele la bun sfârșit.

Noi, cei de la Consiliul Județean Alba suntem singurii care ne-am respectat angajamentul pe care l-am stabilit în protocolul semnat cu reprezentanții companiei Daimler. În cadrul documentului există patru  aspecte solicitate. Singura dintre ele rezolvată până la acest moment este introducerea sistemului de alimentare cu apă și canalizare și reprezintă o investiție realizată de APA CTTA Alba la solicitarea consiliului județean, urmând doar să se mai realizeze branșarea beneficiarului la rețea.

Am avut o discuție cu reprezentanții Primăriei Sebeș pentru ca și costurile la această lucrare să fie împărțite între CJ Alba și Consiliul Local Sebeș, și vreau să se știe foarte clar că singurii care au suportat financiar această investiție sunt cei de la consiliul județean.

După ce s-a realizat investiția, unii colegi au preferat să se prezinte prin poze, dar și-au cam uitat angajamentele semnate.

Am vrut să fac foarte clar aceste precizări și să prezint clar ce am discutat noi cu cei de la Daimler în urmă cu câteva luni. Suntem foarte fericiți că vin investitori în județul Alba, însă apelul meu este să fim și serioși când ne luăm angajamente și să ne ducem angajamentele fiecare până la capăt. Așa ar fi corect și normal!”

Legat de celelalte trei solicitări cuprinse în protocolul semnat cu reprezentanții Daimler situația se prezintă pentru moment într-o fază de discuții.

A fost deja prinsă în bugetul celor de la Drumuri Naționale acea bandă de rezervă de circa 100 de metri și un sens giratoriu, care să facă legătura dintre fabrică și drumul principal.

Mutarea liniei de înaltă tensiune se află în fază de discuție și mutarea a două stații de autobuz care trebuiau făcute de Primăria municipiului Sebeș care este tot în faza de discuție”, a explicat Florin Roman.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea