Rămâi conectat

Politică Administrație

Florin Roman aruncă problema lucrărilor sistate la Bazinul Olimpic din Alba Iulia la Ioan Dîrzu și la Mircea Hava

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bine v-am regăsit iubitori ai înotului din Alba. Avem vești proaste în ceea ce privește epopea bazinului de înot olimpic. Lucrările de finalizare a reabilitării complexului din Alba Iulia au fost sistate până când se va găsi finanțare.

Florin Roman a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că a primit o adresă de la constructorul SC TIM SA prin care era informat că lucrările au fost sistate din cauza tăierii finanțării din partea Companiei Naționale de Investiții (CNI), respectiv de către ministrul social-democrat Liviu Dragnea. Purtătorul de cuvânt al PNL Alba a făcut un apel la deputatul PSD Ioan Dîrzu să meargă împreună cu primarul Mircea Hava la Dragnea, cel care “a îngropat” lucrările la bazin și să facă rost de bani.

În altă ordine de idei, vicepreședintele Consiliului Județean Alba a spus că rezolvarea se află în curtea primăriei, iar prin nefinalizarea celor 15% din lucrările rămase fără finanțare, Mircea Hava i-ar pedepsi pe albaiulieni că nu au votat Cu PDL la alegerile generale.

Pentru terminarea lucrărilor și redeschiderea bazinului din Alba Iulia mai este nevoie de încă aproape 40 de miliarde de lei vechi.

“Am primit o adresă de la TIM SA prin care sunt informat de directorul Nicolae Bușcu de la Compania Națională de Investiții că lucrările la obiectivul Bazin olimpic au rămas sistate din cauza lipsei alocării bugetare pentru programul bazine de înot. Cred că ar fi un moment foarte bun ca domnul președinte de la PSD să treacă în raportul dumnealui de activitate lobby-ul pe lângă ministrul Dragnea pentru continuarea acestor lucrări, întrucât lucrările au mers foarte bine pe vremea guvernării PDL, după aceea le-am repornit pe timpul ministrului Hellvig și au fost îngropate acum de către colegii domnului Dîrzu. Așa că, dacă vor să facă ceva concret pentru Alba Iulia, eu cred că ar fi bine să își treacă acest subiect în tema dumnealui de discuții pe la București și să știe oamenii că, dacă la bazin s-a lucrat în proporție de 85%, acest lucru s-a datorat miniștrilor Udrea și Hellvig (…)

Mai sunt de executat chestiuni de finisaje. I-a făcut Guvernul 85% din bazin, să facă bine domnul primar să își facă și el măcar partea de 15%”, a declarat Florin Roman.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea