Rămâi conectat

Politică Administrație

Florin Iordache: Am hotărât să îmi înaintez demisia din funcția de ministru al Justiției

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Justiției, Florin Iordache, a anunțat joi că a decis să își înainteze demisia din funcție. Iordache a făcut anunțul la Guvern, fără a răspunde la întrebări pe această temă.

Plecarea lui vine în contextul ordonanței 13 de modificarea a codurilor penale, abrogată duminică după declanșarea protestelor masive din țară.

„De când am venit la Ministerul Justiției mi-am propus și am efectuat toate demersurile legale pentru a remedia o serie de probleme existente și destul de sensibile. Toate inițiativele asumate sunt legale și constituționale. Proiectele propuse s-au aflat în dezbatere publică organizată de Ministerul Justiției, iar acum sunt în dezbatere parlamentară. Cu toate acestea, pentru opinia publică nu a fost suficient, drept pentru care am hotărât să îmi înaintez demisia din funcția de ministrul al Justiției”, a declarat Iordache, într-un briefing de presă la Palatul Victoria.

Aflat la al cincelea mandat de deputat, Florin Iordache se va întoarce la această calitate după plecarea din Guvernul Grindeanu. El a fost ales pe listele PSD Olt și, înainte să meargă la ministerul Justitiei, în acest mandat, a fost președinte al comisiei juridice și vicepresedinte al Biroului Permanent al Camerei.

Joi dimineața, la sosirea la sediul MInisterului Justiției, el declarase jurnaliștilor că „voi discuta cu primul ministru și vă voi anunța decizia”.

sursa: Agerpres, hotnews


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea