Rămâi conectat

Ştirea zilei

Florea Grup deschide cea mai modernă fabrică de pavaje și prefabricate de beton din România: investiție de 10 milioane de euro finalizată la Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Florea Grup deschide la Alba Iulia cea mai modernă fabrică de pavaje și prefabricate de beton din România: investiție de 10 milioane de euro finalizată la Alba Iulia

În această vară o investiție foarte importantă a fost finalizată în Alba Iulia. Este vorba despre o nouă fabrică de pavaje și prefabricate din beton – FLOREA PAVAJE, echipată cu tehnologie de ultimă oră de producție germană. Investiția, în valoare de 10 milioane de euro, aparține Florea Grup și a fost susținută din resursele financiare ale companiei. Florea Grup intră astfel și pe piața pavajelor și a prefabricatelor de beton, FLOREA PAVAJE fiind la ora actuală singurul furnizor din România care poate livra anumite produse Premium din acest sector, spre exemplu plăci cu dimeniuni mari de până la 1 metru pe 1 metru.

Potrivit proprietarilor Florea Grup, frații Marcel și David Florea, noua investiție s-a născut din dorința de a completa oferta companiei dar și de a garanta calitatea produselor pe care firma le folosește la construcția de drumuri, fiind cunoscută experiența sa în executarea lucrărilor de infrastructură atât în Alba cât și în alte județe. Odată cu inaugurarea noii fabrici de pavaje și prefabricate, Florea Grup devine una dintre puținele firme de construcții din România care își produce principalele materii prime ce intră în componența drumurilor, lucru care îi permite să garanteze calitatea lucrărilor și respectarea termenelor.

          ”Pentru a crea un produs de calitate este nevoie de trei ingrediente: tehnologie de top, know-how în domeniu și materie primă de calitate. Toate aceste trei aspecte au fost luate în considerare atunci când am lansat Florea Pavaje și avem încredere că și în acest sector de activitate vom putea oferi clienților produse cu un raport preț-calitate atractiv”, a declarat Marcel Florea, director general al companiei.

*Ce se produce la FLOREA PAVAJE și cui se adresează oferta noii fabrici

          Fabrica, situată în baza de producție a companiei de pe șoseaua de Centură a municipiului Alba Iulia, are o capacitate de 5.000 mp/zi, iar noile produse care intră în portofoliul FLOREA PAVAJE sunt dale și pavele premium și standard, rigole, borduri și bolțari. Potrivit reprezentanților Florea Grup, oferta companiei cuprinde peste 100 de produse, în forme și culori variate. FLOREA PAVAJE se adresează atât clienților mari: contractori, montatori, depozite și magazine de profil, cât și clienților finali, persoane fizice care își amenajează singuri spațiile exterioare, cu produse de calitate într-o varietate de culori atractive.

Prin inaugurarea acestei noi capacități de producție, Florea Grup își propune să devină unul dintre jucătorii importanți de pe piața pavajelor, județul Alba fiind recunoscut de altfel pentru activitățile de profil care se desfășoară aici prin prezența unor producători și furnizoi de pavele de talie internațională. Pe lângă contribuțiile la bugetul local, noua fabrică FLOREA PAVAJE susține comunitatea locală prin crearea a peste 35 de noi locuri de muncă.

*Baza de producție Florea Grup de la Alba Iulia, completată de FLOREA PAVAJE      

Experiența de peste 20 de ani în construcții a făcut ca dezvoltarea activității Florea Grup în domeniul prefabricatelor din beton să fie un pas firesc în creșterea companiei. FLOREA PAVAJE vine astfel să completeze în mod natural un proces integrat de producție a materialelor de construcție, proces care se desfășoară la Alba Iulia pe 20 de hectare, în una dintre cele mai moderne baze de producție din România.

Aici se produc actualmente materiale de construcții din 4 grupe adiacente: *agregate și cribluri – având ca sursă exploatările proprii (balastiere și cariera de andezit), aceste materiale sunt utilizate atât direct în lucrările de infrastructură cât și ca materii prime pentru celelalte produse din portofoliul nostru: betoane, mixturi asfaltice și prefabricate din beton. Producția se realizează cu 2 instalații idenpendente, fapt ce asigură un control total al calității; *betoane – destinate atât construcțiilor civile cât și proiectelor de infrastructură – sunt produse cu 2 stații de capacități diferite pentru a putea onora în timp util orice comandă; *mixturi asfaltice – ca urmare a dezvoltării activității companiei în domeniul construcțiilor rutiere, beneficiind de avantajele deținerii din producție proprie a unor materii prime de cea mai bună calitate (agregate și cribluri), începând cu anul 2012 Florea Grup produce toată gama de mixturi asfaltice prevăzute în normativele europene și românești, atât pentru stratul de bază cât și pentru straturile de legătură și stratul de uzură, prin intermediul unei stații de asfalt AMMANN GLOBAL 160 cu capacitate de 160 to\oră.

O stație de preparat emulsie bituminoasă cu productivitate de 6 to\oră completează stația de mixturi asfaltice și produce emulsii bituminoase acide și bazice, asigurând astfel și posibilitatea aplicării tehnologiilor la rece în construcția, întreținerea și repararea drumurilor; *prefabricate din beton – dezvoltarea împreună cu furnizorul german HESS GROUP, lider mondial în producția de echipamente pentru prefabricate din beton, linia de producție integral automatizată dispune de un sistem de monitorizare și control permanent a calității prefabricatelor. Acesta, cumulat cu tehnologiile inovatoare înglobate în întregul flux de producție, permite realizarea unor produse de pionierat pe piața românească în ceea ce privește dimensiunile, forma, tratamentele de suprafață etc.

*Florea Grup – una dintre cele mai importante și solide afaceri din Transilvania

Înființată în 1996, Florea Grup este una dintre cele mai importante firme din municipiu, cu o medie de 500 de angajați și activități în domenii diverse – producția materialelor de construcție cu baze de producție în 4 județe – Alba, Sibiu, Cluj și Hunedoara, construcții, distribuție carburanți printr-o rețea de 10 benzinării, servicii hoteliere și servicii de taxi. Cu o cifră de afaceri de peste 20 de milioane de euro și peste 2 milioane de euro bani aferenți taxelor și impozitelor plătiți la bugetul de stat, Florea Grup reprezintă una dintre cele mai importante și solide afaceri din Transilvania.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial” Primăria Alba Iulia organizează prima licitație pentru concesionarea unei parcele de aproape 2 ha de teren (18.104 mp), din viitorul Parc Industrial, situat în apropiere de șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. potrivit anunțului publicat pe site-ul primăriei: Municipiul Alba Iulia, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea