Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Fiul fostului şef de la ANOFM, Alin George Bian susţine că nu este vinovat de provocarea accidentului în urma căruia a murit un om

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Alin George Bian s-a prezentat ieri la Judecătoria Alba Iulia unde este judecat pentru vătămare corporală din culpă. Soţia victimei sale solicită daune de 100.000 de lei.

    Alin George Bian, fiul fostul preşedinte ANOFM, Silviu Bian, aflat în arest preventiv pentru luare de mită în formă continuată, s-a prezentat ieri pentru prima dată în faţa magistraţilor de la Judecătoria Alba Iulia unde de mai bine de un an se judecă dosarul în care tânărul Bian este acuzat de vătămare corporală din culpă. Alin George Bian a fost trimis în judecată în 12 iulie 2010 însă nu a fost prezent în faţa instanţei la niciunul dintre termenele scurse de atunci. Apărătorul său a obţinut pentru el de nouă ori prelungirea dreptului de a conduce. La termenul de ieri, 1 noiembrie 2011, Alin George Bian a fost nevoit să vină întrucât a fost citat cu mandat de aducere. Fiul lui Bian a susţinut în faţa judecătorului că este nevinovat şi a spus că nu este de acord să-i plătească niciun fel de daune părţii adverse. Instanţa a stabilit un nou termen de judecată, pentru data de 6 decembrie 2011, când urmează să fie citaţi martori ceruţi atât de avocatul lui Bian cât şi de apărătorul Leontinei Man, soţia bărbatului accidentat de fiul fostului şef al ANOFM în urmă cu 3 ani.
lA lovit un bărbat pe trecerea de pietoni. Victima a decedat la două luni de la accident
Conform Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, în noaptea de 30 iunie spre 1 iulie 2008, Alin George Bian a fost implicat într-un accident de circulaţie în Alba Iulia. Tânărul, care la acea dată avea numai 18 ani şi îşi luase recent permisul de conducere, conducea un autoturism BMW şi nu a acordat prioritate unui bărbat în vârstă de 62 de ani care traversa strada pe trecerea de pietoni, accidentându-l grav. În urma impactului, victima, Ioan Man, a suferit „fractură parietală dreaptă şi fractură deschisă gambă dreapta”, iar potrivit medicilor legişti necesita 55 de zile de îngrijiri medicale, pentru vindecare. După aproximativ două luni de la producerea accidentului, în septembrie 2008, bărbatul a murit la spital.
lÎncadrare schimbată: vătămare corporală din culpă în loc de ucidere din culpă
În prima fază, ca urmare a unei înţelegeri făcute de soţia bărbatului accidentat, Leontina Man şi Silviu Bian, tatăl făptuitorului prin care acesta din urmă i-a oferit victimei o „despăgubire” de 84.000 de lei, victima Ion Man şi-a retras plângerea iar părţile s-au împăcat, organele judiciare dispunând neînceperea urmăririi penale. Înţelegerea a fost făcută în 6 august 2008, adică în timpul cât Ion Man se afla în viaţă, internat în spital. Potrivit soţiei victimei, Leontina Man, care este angajată ca femeie de serviciu la Consiliul Judeţean Alba, banii oferiţi de Silviu Bian au fost acceptaţi ca despăgubire pentru cheltuielile spitaliceşti impuse de internarea prelungită a soţului ei. În plus, ea vorbeşte şi de anumite presiuni care s-au făcut asupra ei, având în vedere că lucrează ca femeie de serviciu la Consiliul Judeţean Alba şi se temea să nu fie dată afară din serviciu. De altfel, înţelegerea este semnată de Leontina Man şi Silviu Bian iar martor al acesteia este chiar unul dintre superiorii femeii, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Sorin Bumb, care „a asistat la achitarea sumei”.
După decesul soţului său, femeia a solicitat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia redeschiderea cazului, iar ulterior Alin George Bian a fost trimis în judecată, în vara anului 2010, însă nu sub acuzaţia de ucidere din culpă ci sub acuzaţia de vătămare corporală din culpă. Potrivit avocatului care o reprezintă pe Leontina Man în proces, Emil Augustin Mândroc, încadrarea a fost schimbată în faza de cercetare penală pe baza unei expertize care a stabilit că nu există cauzalitate între accidentul suferit de Ion Man şi decesul acestuia. De precizat că bărbatul a fost internat în spital imediat după accident şi nu l-a mai părăsit până când a murit, de altfel decesul său a survenit în spital.
lDaune materiale şi morale de 100.000 de lei
Soţia victimei, Leontina Man, s-a constituit ca parte vătămată şi solicită daune de 100.000 de lei, iar Spitalul Judeţean Alba şi clinicile de Ortopedie şi Neurochirurgie Cluj s-au constituit ca părţi civile pentru recuperarea cheltuielilor de spitalizare. Suma solicitată reprezintă daune morale în cuantum de 50.000 lei şi daune materiale în cuantum tot de 50.000 lei. La termenele următoare apărătorul femeii s-a angajat să aducă probe şi martori care să susţină această sumă.

Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

27 Martie: Ziua mondială a teatrului

Bogdan Ilea

Publicat

în

27 Martie: Ziua mondială a teatrului La 27 martie, artiştii şi publicul din toată lumea celebrează ziua mondială a teatrului. Aniversată în fiecare an , a fost instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), iar din 1962, a devenit un eveniment anual, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea