Rămâi conectat

Actualitate

Finanțare de 20.000 de lei pentru RYMA în cadrul programului ”Spații Verzi” derulat de MOL Romania

Ziarul Unirea

Publicat

în

Parc de joaca Aventura din Cetate la Ryma21Asociația RYMA a fost selectată pentru a treia oară, de către Fundația pentru Parteneriat, pentru realizarea unui proiect din cadrul programului „Spații Verzi”, finanțat de MOL Romania. 

După două finanțări în 2011 și 2013 pe componenta „Spații verzi urbane”, în urma cărora s-au amenajat la RYMA campingul, gradina de promenadă și spațiul de joacă „Aventura din Cetate”, anul acesta asociația a aplicat pe componenta „Arii naturale protejate”, dorind să își extindă sfera de activitate în afara Cetății Alba Iulia, folosindu-se totodată de infrastructura turistica ce este în curs de realizare.

Potrivit președintelui asociației, Cristina Cândea, proiectul se numește „Promovarea ariilor protejate din județul Alba prin activități de informare și de tip Junior Rangers” și are ca scop principal promovarea și conștientizarea importanței ariilor protejate în rândul localnicilor și turiştilor prin dezvoltarea unui parteneriat durabil cu custozii parcurilor din județul Alba privind activități de tip Junior Rangers și amenajarea unui Info Point în Cetatea Alba Iulia.

Între activitățile proiectului se află: educarea și creșterea implicării tinerilor din școli în activități de tip Junior Rangers și în acțiuni de voluntariat; înființarea clubului Junior Rangers Alba și inițierea de excursii în ariile protejate; integrarea unor cursuri de educație ecologică în cadrul cursurilor de vară de la locul de joacă „Aventura din Cetate” de la RYMA; realizarea unui birou de reprezentare și recrutare de voluntari și membrii ai ONG-urilor partenere, a unui punct de informare ecoturistică și a unei expoziții cu itinerarii turistice în spațiile interioare de la RYMA cu ajutorul partenerilor proiectului; promovarea şi conştientizarea necesităţii conservării rezervaţiilor naturale și a biodiversității în rândul localnicilor, turiştilor şi agenţilor economici; colaborarea cu instituții și organizații care doresc să realizeze tabere și programe educative pentru copii și tineri prin valorificarea infrastructurii turistice existente la RYMA: camping, infopoint, galerie expozițională și a informațiilor și serviciilor furnizate de Asociația RYMA cu suportul partenerilor din proiect.

Valoarea proiectului este de 29.875 lei, din care valoarea finanțării este de 19.970 lei, restul de 10.105 reprezentând contribuția Asociației RYMA, eventualilor sponsori și partenerilor atrași în proiect.

Partenerii Asociației RYMA sunt Asociația „Trascău Corp” Zlatna și Asociația „Ecouri Verzi” din Cluj Napoca, custozi ai ariilor protejate din județul Alba . Proiectul se va desfășura în perioada 1.05.2014 – 15.09.2014.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea