Rămâi conectat

Ştirea zilei

FILMĂRI AERIENE. Autostrada Sebeș – Turda: Cum arată loturile 3 și 4 și când ar putea fi deschise circulației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lucrările la loturile 3 și 4 ale Autostrăzii Sebeș-Turda avansează și oferă speranțe că vor fi deschise circulației în prima parte a anului 2017. Lotul 4 este cel mai avansat cu lucrările, iar primul lot este cel mai în urmă.

autostrada-sebes-turda01Autostrada Sebeş-Turda este împărţită în patru loturi. Primul lot întinde pe 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia. Lotul doi are o lungime de 24,3 kilometri şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, iar lotul trei, care are 12,5 km, se întinde de la intrarea în Aiud până la Decea. Ultimul lot are 16,3 km şi se termină în Turda.

Citește și Ministrul Transporturilor, despre Autostrada Sebeș-Turda: Căutăm să accelerăm și să terminăm spre sfârșitul anului viitor

Asociația Pro Infrastructura a postat pe canalul Youtube filmări aeriene cu șantierul Autostrăzii de la Aiud până la Turda. Acestea ar putea fi date circulației în prima parte a anului viitor.

Citește și Autostrada Sebeș-Turda: Lucrările la cel mai lung pod peste râul Mureș, de la Gâmbaș, au fost reluate

Iniţial, toate loturile de la Autostrada A10 au avut ca termen de finalizare sfârşitul lui 2016, însă s-au produs întârzieri importante din cauza lipsei avizelor obligatorii pentru construcţie. De abia anul acesta au fost date autorizaţiile de construire. Cătălin Drulă, consilierul pe probleme de infrastructură la cabinetul premierului, a inspectat la sfârşitul săptămânii lucrările pe autostrada Sebeş – Turda. Răspunzând unei întrebări pe facebook, Drulă a apreciat că în prezent se profilează deschiderea circulaţiei pe loturile 3 şi 4, între Aiud şi Turda, până în vara anului 2017.

Citește și FOTO| Autostrada Sebeș-Turda: Lucrările pe lotul I, lângă cartierul Oarda din Alba Iulia, s-au reluat

Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, declara, în august, că Autostrada Sebeș-Turda ar putea fi finalizată spre sfârșitul anului viitor, întrucât după ce a vizitat lotul IV cuvântul folosit de constructor a fost ”accelerare”.

Citește și FOTO, VIDEO. Ministrul Transporturilor, cadou inedit pentru Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia și pentru arheologii de pe ”Autostrada Antichității”

”Teoretic a fost angajamentul pentru 2018, dar în primul trimestru, în jur de martie, dar cuvântul cheie care a fost folosit este ”accelerare”. Eu de aceasta am venit aici, de aceasta sunt aici, să căutăm să accelerăm și să terminăm spre sfârșitul anului viitor”, a spus, atunci, ministrul Transporturilor.

Citește și Pe lotul I al Autostrăzii Sebeș-Turda au crescut macii – FOTO

Ministrul Transporturilor a declarat, răspunzând unei întrebări din partea jurnaliștilor, că este mulțumit de lucrările efectuate pe lotul IV.

Autostrada Sebeș-Turda

Lot 1 – 17,0 km – de la intrarea pe autostradă în Sebeş până la Pârâul Iovului
Constructori: asocierea SC Impresa Pizzarotti & C SpA – SC Pomponio SRL
Cost: 541,7 mil. lei fără TVA

Lot 2 – 24,3 km – de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud
Constructori: asocierea Aktor SA – SC Euroconstruct Trading SRL
Cost: 549,3 mil. lei fără TVA.

Lot 3 – 12,5 km – de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea
Constructori: asocierea Tirrena Scavi SpA, Societa Italiana per Condotte d’Acqua S.p.A
Cost: 420,511 mil. lei fără TVA

Lot 4 – 16,3 km – de la nodul Decea până în Turda
Constructori: asocierea Porr Construct SRL, Porr Bau GmbH
Cost: 470 mil. lei fără TVA

Sursa video Asociația Pro Infrastructura


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea